קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

אנר-סיס (סימבול: ENS) – עוסקת בייצור, שיווק והפצה של סוללות גיבוי, מערכת אל-פס, מערכות בקרה וציוד חשמלי ידני. החברה מפיצה את מוצרי ב- 100 מדינות ברחבי העולם תחת שמות מותג כגון VARTA ו- PowerSafe. מניות החברה נסחרות בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 3.15 מיליארד דולר.

 

החברה צפויה לדווח את תוצאותיה לרבעון השני בתאריך ה- 9 באוגוסט. האנליסטים מצפים לרווח למניה של 1.13, בהתאם לרווח שנרשם ברבעון המקביל אשתקד.

 

בסוף חודש מאי החברה דיווחה על הנמכת תחזיות לרבעון הראשון לשנת 2018 שבה היא צופה כי הרווח המתואם למניה יהיה בטווח של 1.1-1.14 דולר הנמוך מהצפי המוקדם לרווח של 1.21-1.25 דולר למניה. הצפי אינו כולל 0.04 דולר למניה עבור תוכנית ארגון מחדש ועוד 0.1 דולר עבור הוצאות רכישה.

 

בתגובה לפרסום, המניה השילה כ- 11% מערכה. קודם לכן המניה נסחרה בשיא רב שנתי ברמה של 83.76 דולר ומאז הפרסום המניה ירדה עד לרמה של 71.77 דולר, ירידה של כ- 17% מהשיא.

 

מהזווית הטכנית, המניה נבלמה מעל אזור 71.6-72 דולר ומתבססת מעליו מספר ימי מסחר. מדובר באזור התנגדות מהותי אשר בלם 3 פעמים את המגמה החיובית בנייר במהלך השנים 2014-2016. כעט רמה זו נבדקת, הפעם מלמעלה כרמת תמיכה.

 

גרף שבועי - מניית ENS

מקור: StockCharts.com

 

הנחת עבודה – ההתבססות הנוכחית אינה מספקת ויש להמתין לפריצה של אזור 74 דולר בכדי לסמן את אזור 71.6-72 דולר כרמת תמיכה מובהקת. פריצה של רף ה- 74 דולר וסגירה מעליו תהווה טריגר חיובי לסיום התיקון היורד וחזרה אל השיא האחרון שנרשם בחודש מאי סביב רמה של 83.76 דולר.

 

שבירה של 71.6 תעמיק את מהלך המימוש ותבטל את הנחת העבודה הנוכחית בנייר עם יעד ראשון ברמה של 68 דולר, פתח הגאפ שנפער בחודש נובמבר 2016.

 

גרף יומי - מניית ENS

מקור: StockCharts.com

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש