הבורסה בת"א נעלה את יום המסחר הרביעי לשבוע בעליות קלות, על רקע צפי לפתיחה חיובית בוול סטריט ומגמה מעורבת בבורסות אירופה. בתום היום עלה מדד ת"א 25 ב- 0.23% ומדד ת"א 100 טיפס ב- 0.18%.


השותפות ב"לוויתן" – רציו אבנר  דלק קידוחים – רשמו עליות בעקבות סקירה של כלל פיננסים. בבית ההשקעות ממליצים על אבנר דלק קידוחים ב”קניה” ועל רציו ישראמקו ב”תשואת יתר” ומעריכים כי ”ששינסקי יקוצץ”. ירון זר: לא בכדי הדרג הפוליטי הבכיר עדיין לא הביע תמיכתו בהמלצות ששינסקי. להערכתנו, נתח הממשלה (GT) בתמר ובלוויתן יעלה לכ-50%. מזהיר: יש להגביל את מינון ההשקעה.


בנוסף, שותפויות דלק אנרגיה, אבנר ודלק קידוחים הודיעו היום לבורסה, כי ביחד עם נובל אנרג’י, החליטו לוותר על 8 רישיונות וכי יגישו בקשה לממונה על ענייני הנפט להמשיך ולהחזיק ביותר מ-12 רשיונות ובמעל לשטח של 4 מיליון דונם, זאת בתגובה לביקורת על מספר הרישיונות הרב שהן מחזיקות.


 הכשרת הישוב נסחרה בירידות, לאחר שאמש דווח, כי עופר נמרודי מתכוון להנפיק את "הכשרת הישוב אנרגיה" לפי שווי של מיליארד ש"ח. בעל השליטה בהכשרת הישוב, המחזיק באמצעות "עמנואל" מעל 50% ברישיונות "מירה" ו"שרה" מתכוון לגייס 130 מיליון ש"ח, המהווים 13% מהון מניות החברה.


 שטראוס סיכמה את הרבעון השלישי עם ירידה של כ- 17% ברווח נקי ל- 54 מיליון ש”ח. המכירות ברבעון הסתכמו בכ- 1.77 מיליארד ש"ח לעומת 1.62 מיליארד אשתקד - גידול של 9.2%. עפרה שטראוס: אנו ממשיכים להשקיע בהרחבת התשתיות לביסוס מעמדה של סברה כמובילת שוק הסלטים בצפון אמריקה וכניסה לסין באמצעות שטראוס מים.


 אל על פרסמה הבוקר את תוצאות רבעון שלישי 2010: ההכנסות ברבעון הסתכמו ב- 561.2 מיליון $ לעומת 496.1 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי צמח ב- 245% והסתכם ב- 42.5 מיליון דולר.


 אקסלנז חתמה על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם ענקית התרופות פייזר. טכנולוגיית ה-Breath ID של אקסלנז תשמש את פייזר לאבחון ובדיקת תפקודי כבד בניסוי קליני לטיפול בצהבת C.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש