דרור בן אשר, מנכל רדהיל<br>קרדיט: יח"צ
דרור בן אשר, מנכל רדהיל קרדיט: יח"צ

בפרוסט אנד סאליבן פרסמו הבוקר (רביעי) סקירה על חברת רדהיל לאחר שהאחרונה החלה בהרחבת המודל העסקי שלה מחברת פיתוח תרופות לפעילות נוספת כחברת "פארמה" המוכרת תרופות בארה"ב באמצעות פלטפורמת מכירות ייעודית, המתמחה במחלות גסטרואינטסטינאליות. זו עתידה להיות גם פלטפורמת המכירות עבור חלק מהתרופות הנמצאות בשלבי פיתוח מתקדמים בחברה.

 

האנליסטים של פרוסט אנד סאליבן סבורים כי החלטה אסטרטגית זו מבוססת על הערכת החברה כי קיים ערך פיננסי גבוה משמעותית במכירת התרופות של רדהיל בדומה למודל של חברות הפארמה הגדולות, בהשוואה למודל העסקי הקיים מזה זמן של רישוי הפטנטים ומכירתם החוצה. יישום מוצלח של אסטרטגיה חדשה זו תוביל ליצירת פלטפורמה ראויה גם למכירות תרופות הנמצאות כעת בפיתוח בשלב קליני מתקדם. בכך, החברה תמוצב בתוך שרשרת הערך כשחקן משמעותי בשוק מכירת התרופות בתחום מערכת העיכול, ולא רק כחברת פיתוח תרופות כפי שהיא ממוצבת כיום.

 

עוד ציינו האנליסטים כי "החברה מנוהלת כיום על ידי צוות הניהול, מועצת המנהלים והמועצה המייעצת בישראל, ארה"ב, קנדה ואירופה, אשר לה ניסיון מוצלח ועבר עשיר של הבאת תרופות פטנט לשוק, הן בחברות פארמה גדולות והן קטנות, וכמו כן ניסיון ניהולי, פיננסי ועסקי נרחבים.

 

"אנו מעריכים כי נקודת המפנה האסטרטגית המתרחשת בימים אלה היא בעלת פוטנציאל גבוה, וממצבת את רדהיל כהשקעה לטווח ארוך, אך עם סיכון יחסי בשנים הקרובות, עקב ניסיון דל במכירות בתוך מגרש המשחקים של שחקני ה’פארמה’ הגדולים, לצד אי וודאות מסוימת בקבלת התרופות הנמכרות", הוסיפו.

 

בחברת המחקר מעריכים את שווי רדהיל בכ-214.1 מיליון דולר/762.2 מיליון ש"ח. מחיר היעד למניה מוערך בטווח של 4.36-4.52 ש"ח ובממוצע במחיר יעד של 4.44 ש"ח. תעודת מסחר אמריקנית (ADS) שווה בהתאם ל-0.125 דולר.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 5
    זה מפרויקט האנליזה של הבורסה

    החברות והבורסה משתתפות בתשלום אבל אסור להם לצאת באמצע מהפרויקט גם אם לא ימצא חן בעיניהם
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • yair3
    • 12/07/2017 10:33
  • 2
    אתה צודק חשדהו וחשדהו בערך

    כמו חוברת הניתוחים וההמלצות של ווינר--- כי אין מנוס מההשוואה בין תוצאות ניסוי לבין משחק כדורגל -- מי ינצח? החיסון או החיידק? אם החיסון מנצח בשתי תרופות הדגל---- זה שלושה דובים במכונת המזל-- השקלים יפלו ברעש שישמע בכל רחבי השוק.. ואם נפסיד אז - יאללה עוד כוס בירה והלך הכסף.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • תמיר
    • 12/07/2017 09:13
  • 1
    כל הסקירות והכתבות בדר"כ

    מוזמנות אנחנו ראינו מה קורה בימים של אחרי .......................... חברות המחקר הללו אינן עובדות בחינם מישהו מזמין ומשלם ולכן כבדהו וחשדהו
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • יונת דאר
    • 12/07/2017 09:01