דיסקונט השקעות (דסק"ש) – חברת החזקות בבעלות אי די בי שבשליטת אדוארדו אלשטיין (באמצעות קרן דולפין). האחזקות העיקריות של החברה הן שופרסל (54%), סלקום (42%), נכסים ובניין (64%) ואלרון (50%). מניות החברה נסחרות לפי שווי שוק של 2.11 מיליארד ש"ח.

 

לאחרונה התממשה המניה בכ- 14% מרמת השיא ומתחילת השנה זינקה בכ- 53%.

 

מהזווית הטכנית, המניה התממשה בתקופה האחרונה מרמת השיא שנרשם באמצע חודש מאי סביב רמה של 1,622 נקודות ועד לשפל שנרשם בסוף חוד מאי סביב רמה של 1,375 נקודות.

 

בשבועיים האחרונים המניה מתבססת מאל אזור 1,350 נקודות. אזור זה שישמש כאזור התנגדות בחודש מרץ וכעת המניה מתבססת מעל רמה זו, הפעם מלמעלה ומסמנת אותה כרמת תמיכה.

 

גרף דיסקונט השקעות; מקור: Sponser Charts

 

במהלך תקופת ההתבססות נרשמו 2 נרות היפוך אגרסיביים שנוצרו לאחר ירידה חדה והיפוך חזרה וסגירה בסמוך לגבוה היומי. נרות מסוג זה מעידים על קונים יותר משאר תבניות ההיפוך שכן הם הופכים מגמה, ובפרט מעל רמת תמיכה חשובה.

 

הנחת עבודה – פריצה של הגבוה האחרון סביב 1,420 נקודות תהווה טריגר חיובי לתחילת התיקון העולה כאשר בדרך קיימת התנגדות סביב 1,450 נקודות שפריצתה תסלול את הדרך אל חזרה לרמות השיא סביב 1,600 נקודות.

 

הנחת העובדה בתוקף כל עוד המניה נסחרת מעל אזור 1,330 סומן, במונחי שער סגירה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש