עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר מקבוצת הראל ביטוח ופיננסים, הגיב בערב לפרסום מדד המחירים לצרכן ואמרי כי "מדד המחירים לצרכן לחודש מאי עלה ב-0.4 אחוז, בהתאם לצפי המוקדם שלנו. זהו השינוי החודשי הגבוה ביותר מאז יולי אשתקד המסיים את רצף המדדים החיוביים. בעקבות זאת האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עלתה קלות ל-0.8 אחוז, אך להערכתנו תתמתן בשלושת החודשים הקרובים (כאשר העלייה המהירה במחירי הסחורות יוצאת מהחישוב השנתי). כצפוי, עיקר העלייה במדד סעיפי נובעת מסעיפי ההלבשה-וההנעלה (10.9%) והפירות והירקות (1.6%)."
"על פי האומדן הראשוני שלנו מדד יוני יישאר ללא שינוי (עלייה עונתית מתונה בסעיפי הדיור והשונות אשר יקוזזו על ידי ירידה עונתית במחירי ההלבשה וירידת במחיר המים) ומדד יולי יעלה ב-0.2 אחוז (עלייה עונתית במחירי השכירות שיקוזזו חלקית עם הירידה הצפויה במחיר הדלק וההלבשה). ב-12 החודשים הבאים תעמוד האינפלציה על 0.6 אחוז (0.7% בסוף דצמבר 2017)."
"מנגד, מחירי הדיור בבעלות (שאינן במדד המחירים לצרכן) עלו משמעותית. על פי האומדן הראשוני בחודש האחרון עלו המחירים ב-0.5 אחוז (בין אמצע מרץ לאמצע אפריל) ונתוני החודש הקודם שהראו על ירידת מחירים עודכנו כלפי מעלה לעליה של 0.4 אחוז. יחד עם זאת, כאשר אנו בוחנים את עליית מחירי הדירות בחודשים האחרונים עדיין מסתמנת האטה ביחס לעבר, והם גבוהים רק ב-4.4 אחוזים בהשוואה לרמתן בתקופה המקבילה אשתקד.
להערכתנו, בנק ישראל יותיר את הריבית ללא שינוי בעיקר בשל חוזקו של השקל והחולשה בציפיות האינפלציה. אנו סבורים שלא נראה עליית ריבית בישראל לפחות עד לאמצע 2018, גם לנוכח עליית הריבית בארה"ב. כך מתכוון בנק ישראל להרחיב את פער הריביות בין ישראל לארה"ב על מנת להחליש את השקל לתמוך ביצוא ובאינפלציה." סיכם קליין.