עפר קליין, הראל פיננסים<br>קרדיט: יח"צ
עפר קליין, הראל פיננסים קרדיט: יח"צ

"הריבית הקצרה בארה"ב עלתה אמש כצפוי בעוד רבע נקודת אחוז ל-1 עד 1.25 אחוזים, והבנק ודבק בהערכותיו שנראה עוד העלאת ריבית נוספת בחצי השנה הקרובה. 12 (מתוך 16) חברי המועצה המוניטרית עדיין מאמינים שנראה עוד העלאת ריבית נוספת עוד ב-2017, וכ- 3 העלאות בשנה הבאה - גבוה בהרבה מהתוואי הנגזר בשווקים. כך עולה מתגובתו של עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר מקבוצת הראל ביטוח ופיננסים, להחלטת הפד.

 

בהראל מוצאים שני הסברים אפשריים לפער: "1. דילמת הנגיד – יתכן שהשוק מעריך שבפברואר 2018 יתיישב על הכס של ילן נגיד ומועצה חדשה שתהיה יונית מהמועצה הקיימת כיום, ולכן תוואי הריבית אחרי 2017 יעלה באופן מתון יותר. 2. דילמת התקציב והצמיחה – יתכן שהשוק מעריך שרפורמת המיסים של טראמפ תהיה קטנה ופחות משמעותית, והצמיחה תהיה נמוכה מהצפי, מכאן, גם האינפלציה וגם הגירעון התקציבי יהיו נמוכים יותר ומכאן שהפד לא ימהר להעלות את הריבית אחרי 2017.

 

"להערכתנו, שני ההסברים אינם מספקים ואנו סבורים שהתשואות הארוכות (וגם קצת הקצרות) נמוכות מידי. במקביל (אם אנחנו צודקים בריבית) גם הדולר צריך להתחזק מול סל המטבעות.

 

במקביל להודעת ריבית הבנק פרסם את תחזיות המעודכנות. מלבד עדכון קל כלפי מטה בתחזית האינפלציה והאבטלה השנה, התחזיות נותרו כמעט ללא שינוי. הפתעה הקלה נרשמה כאשר פורסם שהבנק יתחיל עוד השנה (לא פורסמו לו"ז) לצמצם את מאזנו העצום באופן הדרגתי. בהתחלה צמצום של 10 מיליארד דולר בחודש (6 באג"ח ממשלתי ו-4 באגרות מגובות משכנתאות) ויאיץ כל 3 חודשים עד למקסימום של 50 מיליארד בחודש (30 בממשלתיות ו-20 במשכנתאות) שנה לאחר מכן. הבנק ציין שבמידה שהנתונים הכלכליים יורעו הצמצום ייבחן מחדש.

 

"מוקדם יותר להודעה פורסמו נתוני אינפלציה ומכירות קמעונאיות נמוכים בהרבה מהצפי שתרמו לירידה חדה בתשואות ובדולר. ההיחלשות בדולר קוזזה לאחר החלטת הריבית. כשהנגידה נשאלה לגבי הירידה באינפלציה בחודשים האחרונים, יילן ציינה שחלק מהירידה מקורו בגורמים חד פעמיים; במיוחד הפחתות במחירי תרופות וירידה מהירה במחירי הסלולר הגבוהים (מזכיר משהו). להערכתם האינפלציה תמשיך להיות מתונה ותעלה במהלך השנה הבאה", הוסיף קליין.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש