המסחר בוול סטריט ננעל הערב במגמה שלילית על רקע החששות הגיאופלוטיים, ובעוד המשקיעים ממשיכים להמתין לקראת הבחירות בבריטניה ביום חמישי והחלטת הריבית של הבנק המרכזי האירופי. ראש ה-FBI לשעבר ג’יימס קומי צפוי למסור עדות בקונגרס ביום חמישי, עניין שעלול להגביר את העצבנות בשווקים. בורסות אירופה ננעלו במגמה שלילית.

 

מדד ה-S&P ירד ב-0.28% ל-2,429.33. הנאסדק ירד ב-0.33% ל-6,275.06 והדאו ירד ב-0.23% ל-21,136.23.

 

מחיר הזהב טיפס היום לשיא של 7 חודשים, על רקע חוסר וודאות בעקבות המשבר הדיפלומטי בין קטר ומדינות אחרות במזרח התיכון, הבחירות בבריטניה והחלטת הריבית של הבנק המרכזי באירופה. 

 

הזהב עלה ב-14.80 דולר, או 1.2%, ונסגר במחיר של 1,2997.50 דולר לאונקיה. מדובר במחיר הסגירה הגבוה ביותר מאז ה-4 בנובמבר. 

 

הנפט התאאושש היום על רקע צפי הסוחרים לירידה תשיעית ברציפות במלאי הנפט הגולמי בארה"ב, וכן חשש באשר למשבר הדיפלומטי בקטר. כווית החלה לגשר בין קטר ומדינות המפרץ הפרסי. 

 

הנפט בניו יורק הוסיף 79 סנט, או 1.7%, ונסגר במחיר של 48.19 דולר לחבית, בהמשך לשפל תוך יומי של מתחת ל-47 דולר לחבית. בלונדון, מחיר הברנט הוסיף 1.3% ונסגר על 50.12 דולר לחבית.

 

מחירי הנפט ממשיכים לרכז תשומת לב, לאחר שאתמול הודיעו ערב הסעודית, מצרים, איחוד האמירויות הערביות ובחריין, על ניתוק הקשרים הדיפלומטיים עם נסיכות קטאר, בטענה כי היא מסייעת לטרור. תימן הצטרפה להכרזה בשעה מאוחרת יותר. המהלך, שמבטא חילוקי דעות חמורים בקרב חלק מיצרניות הנפט הגדולות בעולם, צפוי להשפיע על מחירי הזהב השחור.

 

מניית אפל מוסיפה לבלוט במסחר היום לאחר שאתמול הצגיה בכנס המפתחים שלה מספר מוצרים חדשים הן בתחום התוכנה והן בתחום החומרה.

 

חברת התרופות  פריגו הפתיעה אמש את המשקיעים כאשר הודיעה כי המנכ"ל ג’ון הנדריקסון יעזוב את תפקידו, וכי החברה תחל בהליך לאיתור מחליף.

 

בעלי המניות בג’נרל מוטורס יצביעו היום על ההצעה שהעלה המשקיע האקטיביסט דיוויד איינהורן, לפיה יש לפצל את מניות החברה לשני סוגים, האחד המתמקד בצמיחה ואחד מתמקד בערך (חלוקת דיבידנדים).

 

למרות שזינקה מתחילת השנה בכ-70%, בחברת Pacific Crest מעריכים כי מניית טסלה תזנק בעוד 26% לרמה של 426 דולר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    תגובה מאוחרת של הנפט למשבר קטר

    המשבר מתחילת השבוע והנפט לא הגיב אתמול. כל הכבוד למי שכתב כאן שכדאי לקנות נפט בגלל קטר. למרות שהיא בכלל יצואנית גז. נראה אם יהיה המשך למשבר או המשך עליית נפט. לדעתי אם יעלה זה כבר לא קשור למפרץ.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 07/06/2017 00:11