"להערכתנו, הסיכוי לשתי העלאות ריבית בארה"ב במחצית השנייה של השנה גבוה יותר ממה שמגולם בשווקים דבר שיתמוך בדולר מול סל המטבעות בהמשך השנה, במיוחד לאחר החולשה בחודש האחרון". כך עולה מסקירה מקרו כלכלית שבועית של כלכלני הראל פיננסים.
לדברי עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל, האינדיקטורים הכלכליים שפורסמו בשבוע האחרון מארה"ב המשיכו להצביע על שיפור בתחילת הרבעון השני.
"בפוליטיקה - להערכתנו, על רקע הרוב שיש לרפובליקנים בבית הנבחרים, הסיכוי להדחה של הנשיא נמוך (הדחה מתאפשרת רק ברוב של שני שליש מחברי בית הנבחרים) וגם במקרה קיצוני כזה, העמדות של סגן הנשיא, מייקל פנס, שאמור להחליף את הנשיא, בנושא הפחתות מיסים ורגולציה מאוד דומות לעמדות הנשיא (למרות שאיננו כה צבעוני).
"כך, לדעתנו, אם הפרשה לא תסתעף לכיוונים מפתיעים, אנו מאמינים שהנחישות של הנשיא וצוותו להעביר רפורמת מסים (לפחות חלקית) עוד השנה בעלת סיכוי טוב להצליח. לכן, אנו סבורים, שהסיכוי ל-2 העלאות ריבית במחצית השנייה של השנה גבוה יותר ממה שמגולם בשווקים – דבר שיתמוך בדולר מול סל המטבעות בהמשך השנה, במיוחד לאחר החולשה בחודש האחרון.
"ביפן – פול גז בניוטרל: ביפן הצמיחה הריאלית המשיכה להאיץ ברבעון הראשון של השנה, כאשר עלתה ל-2.2 אחוזים בשיעור שנתי (על פי האומדן הראשוני), מעל לצפי ורבעון חמישי ברציפות של צמיחה חיובית. שיפור נרשם בצריכה הפרטית שעלתה ב-1.6 אחוזים, וביצוא שעלה ב-8.9 אחוזים. יחד עם זאת, בדיקה מקרוב מגלה שהצמיחה נבעה משינוי טכני הנובע מירידת מחירים, כאשר התוצר הנומינלי נותר ללא שינוי. דבר שממשיך להצביע על כך שהמדיניות המרחיבה של הבנק המרכזי תימשך עוד זמן רב.
"בבריטניה – האינפלציה מרימה ראש: האינפלציה בבריטניה עלתה מעל לצפי ל-2.7 אחוזים באפריל, בעיקר בשל הפיחות החד בפאונד, כאשר אינפלציית הליבה עלתה ל-2.4 אחוזים – מעל יעד הבנק המרכזי. על פי התחזית האחרונה המעודכנת של הבנק, האינפלציה תמשיך לעלות עד לשיא של כ-3 אחוזים במהלך הרבעון האחרון של 2017.
"אצלנו - הכל עניין של טיימינג: בחינה של הנתונים מלמדת כי הנתון החלש לצמיחה ברבעון הראשון נובע ברובו מירידה חדה ביבוא רכבים ברבעון הראשון, בהשוואה לרבעון הקודם (כמו בנתוני התוצר בארה"ב) -היות והלמ"ס מחשבת את הצריכה הפרטית וההשקעות על פי מועד היבוא ולא מועד המסירה. ממצאים אלו עקביים עם המשך השיפור בשוק העבודה (שיא בתעסוקה 4.2% אבטלה בלבד ברבעון הראשון) ועם הנתונים החודשיים שפורסמו במהלך הרבעון. על פי חישובינו, בניכוי השינויים ברכבים, הצמיחה בכל אחד שני הרבעונים האחרונים הייתה כ-3.5 אחוזים בשיעור שנתי".