אקסון מובייל (סימול- XOM) הינה חברת אחזקות אנרגיה ועוסקת בתחום הדלקים והכימיקלים. הפעילות כוללת חיפוש, הפקה, ייצור וזיקוק של נפט גולמי וגז טבעי ומוצרים נוספים בתחום הפטר וכימיקלים בארה"ב וברחבי העולם. מניות החברה נסחרות בבורסת ניו יורק ונכללות במדד הדאו ג’ונס לפי שווי שוק של 350.85 מיליארד דולר.
החברה פרסמה את דוחותיה לרבעון הראשון של השנה לפני כשלושה שבועות. החברה הציגה רווח של 0.95 דולר למניה מול צפי אנליסטים אשר עמד על 0.85 דולר למניה. בתגובה כפי שניתן לראות בגרף לא קרה הרבה והמניה כבר מספר שבועות נעה בטווח מחירים צר.
מהזווית הטכנית, מניות החברה נסחרות כבר 3-4 חודשים בטווח מחירים צר, מעל אזור תמיכה סביב 79.5-80 דולר לאזור התנגדות סביב 83 דולר למניה. האזור נוצר לאחר ירידה חדה במניות מתחילת השנה מאזורים של 90-91 דולר לרמות המחיר האחרונות שצוינו לעיל.

גרף מניית XOM; מקור: StockCharts.com
בימים האחרונים נראה שהמניה מנסה לתקוף שוב את אזור ההתנגדות וזאת על רקע רוחות של שיאים חדשים אשר נרשמים מידי יום במדדים המובילים. נעילה מעל 83 דולר יכולה לפתוח מהלך עולה במניה בטווח הקצר. למרות הפרעה סביב 83.5 דולר אני מעריך שסגירה ברורה יכולה להביא למהלך שיעדו יהיה סביב אזור של 86.5 דולר למניה עם פוטנציאל הגעה לגבוהים האחרונים.
חשוב לציין שהמניה כבדה יחסית ובעלת תנודתיות נמוכה ולכן מתאימה לסוחרים יותר סולידיים המחפשים מניות כבדות יחסית ולא מניות טורבו בדומה ל NVDA אשר הובאה בסקירתי האחרונה ועד כה עושה חיל.
בהצלחה לסוחרים