"התמתנות בשכר ובאינפלציה בארה"ב לא תומכת בהעלאת ריבית הפד ביוני". כך עולה מסקירת מאקרו שבועית של לידר שוקי הון.
לדברי יונתן כץ וכלכלני לידר, "בשבוע האחרון השווקים הושפעו מתחושה גוברת שהסיכויים לניצחון של לה פן בבחירות בצרפת קטנו, מה שהביא לעליות בשוקי המניות באירופה, להתחזקות היורו בעולם ולעליית תשואות בארה"ב (reverse flight to safety).
"הודעת הפד ביום רביעי שהחולשה בנתונים הינה זמנית (transitory) העיבה על שוק האג"ח. השילוב של גידול מהיר במספר המועסקים בארה"ב עם התמתנות בקצב עליית השכר תמכו בשוקי המניות ביום שישי.
"בשבוע הקרוב, השווקים יגיבו לתוצאות הבחירות בצרפת. למרות שניצחון של Macron נראה בטוח וצפוי, תרחיש זה יביא לתגובה חיובית בשווקים. בארה"ב הנתונים החשובים יתפרסמו ביום שישי: מדד מחירים לצרכן והמסחר הקמעונאי. מדובר בנתונים חשובים לאחר סימני התמתנות גם באינפלציה וגם בצריכה הפרטית. בישראל צפוי שבוע שקט יחסית מבחינת נתונים החשובים לשוק. השכר הממוצע יתפרסם היום, אינדיקטור חשוב ללחץ אינפלציוני. במהלך השבוע האוצר צפוי לפרסם את נתוני התקציב לחודש אפריל, נתון חשוב - בפרט לאחר הגידול בגרעון בחודש מרץ. באפריל שנה שעברה הגרעון הגיע ל-1.8 מיליארד ש"ח".
בנוגע לשוק האג"ח, ציינו כי על אף ששוק האג"ח הישראלי המשיך השבוע להגיב לשוק בארה"ב, נמשכת ההעדפה בשוק לאפיקים צמודים. לדבריהם, ייסוף בשקל אל מתחת ל-3.6 ש"ח וירידה במחירי הנפט תומכים באפיקים השקליים הארוכים.
עוד העריכו הכלכלנים כי הלחץ לייסוף בשקל צפוי להימשך, שכן ברבעון א’ חל כנראה גידול בעודף בחשבון השוטף, גרעון הסחר "הבסיסי" הצטמצם ויצוא השירותים עלה בקצב מהיר. כמו כן ההשקעות הריאליות ממשיכות להתרחב, גופים מוסדיים לא ממהרים להגדיל את החשיפה למט"ח, ומשקיעי חו"ל עשויים להגדיל את האחזקות באג"ח ממשלתי.