היום ה-1 במאי חג הפועלים ובמרבית ממדינות אירופה ואסיה הבורסות סגורות. באסיה, מספר בורסות פעלו אך נרשם מסחר דליל. ביפן פעלה הבורסה בטוקיו פעלה ומדד הניקי רשם עלייה של 0.59%. בסין הבורסות היו סגורות היום. גם באירופה מרבית הבורסות סגורות ואין מסחר. החוזים על ניו יורק ירוקים בשעה זו כאשר נרשמות עליות של יותר מעשירית האחוז. נראה כי תוכנית קיצוץ המיסים של החברות האמריקאיות שהציע הנשיא טראמפ מחלחלת אל אולמות המסחר בניו יורק.
מדדי המניות בארה"ב נסגרו בירידות ביום שישי, אם כי המדדים העיקריים רשמו עליה שבועית וחודשית נאות, שבאו על ידי רקע רווחי החברות. כמחצית מהחברות של מדד S & P 500 דווחו את התוצאות הרבעוניות, ויותר משני שלישים היכו את הערכות המוקדמות בשיעור ממוצע של 5%. מדד ה - S & P 500 סגר ביום ו’ בירידה של 4.59 נקודות, או 0.2%, ב - 2,384.18. מדד זה עלה ב - 1.5% במהלך השבוע וסיים את החודש בעליה של - 0.9%. מדד הדאו ג’ונס ירד ב -40.82 נקודות, או 0.2%, ל -20,940.51. מדד זה עלה ב - 1.9% במהלך השבוע ו - 1.3% במהלך החודש. מדד הנאסד"ק ירד בנגיעה בלבד, לאחר שנגע בשיא של כל הזמנים. הוא נסגר בנקודה אחת נמוכה ב - 6,047.61. המדד עלה יותר מהמדדים האחרים השבוע ורשם עלייה של 2.3%.
"אנחנו מעוניינים להפחית ולבטל 17 סוגי מס שונים. אפס מס יהיה ל-24 אלף הדולר הראשונים" אמר שר האוצר האמריקאי מנוצ’ין שהוסיף ואמר שבכוונתו להפוך את הכלכלה האמריקאית לתחרותית ביותר בעולם. "בתקופת טראמפ יהיו קיצוצי מס משמעותיים ופישוט הליכים. בכוונת הממשל לפתוח במבצע להלבנת הון, כלומר מי שמחזיק בכסף מחוץ לארה"ב יוכל להחזיר אותו לארה"ב עם תשלום חד פעמי".
עוד הציג מנוצ’ין כוונה ליצור שלוש מדרגות מס בלבד - 10%, 25% ו-35%. "הפחתות המסים יעבירו את הכלכלה האמריקאית לצמיחה מתמשכת וברת קיימא של 3% מידי שנה לעומת הרמה היום של 1.5% בשנה".
מנוצ’ין הבהיר שיש להעביר את רפורמת המס שלו בחקיקה ולכן הבית הלבן מנהל מגעים עם הקונגרס והסנאט במטרה להשיג תמיכה לתוכנית.
יש לציין כי שורה ארוכה של חברות ענק מחזיקות סכומי כסף לא קטנים מחוץ לארה"ב כדי להימנע מתשלום מס גבוה בארה"ב. חברות כמו אפל, גוגל ופייסבוק מחזיקות כסף רב מחוץ לארה"ב והכוונה של מנוצ’ין להביא את החברות האלה להחזיר את הכסף לארה"ב אולם לא רק אותן אלא גם אנשים פרטיים וחברות קטנות יותר שסוחרות מחוץ לארה"ב ומעדיפות, משיקולי מס להחזיק כסף רב מחוץ לארה"ב.
מנוצ’ין הוסיף עוד כי לא ניתן לנהל מו"מ איתו על המהלך של פישוט הליכי המס וחוקי המס, מהלך מבורך שבדרך נעצר בכל העולם בגלל הקושי להגיע לנוסחים מוסכמים של חוקי המס.