המסחר בוול סטריט מתנהל היום (ד’) בעליות על רקע מגמה מעורבת בבורסות אירופה ולאחר נעילה חיובית אתמול. לצד שטף דוחות כספיים, את מרבית תשומת הלב מרכזת רפורמת המיסוי שצפוי להציג היום טראמפ.

 

מדד ה-S&P ירד ב-0.05% ל-2,387.45. מדד הנאסדק נותר ללא שינוי על 6,025.23 והדאו ירד ב-0.10% ל-20,975.09.

 

האירוע המרכזי היום בשווקים הוא כאמור ההכרזה של ממשל טראמפ על רפורמת המיסוי עליה התחייב טראמפ עוד בקמפיין הבחירות, ושהייתה המנוע המרכזי לראלי בשווקים מאז היבחרו לבית הלבן. התוכנית של טראמפ כוללת הפחתת מס החברות לרמה של 15% לעומת 35% כיום וכן הפחתת המס על רווחים כלואים של חברות הענק לרמה של 10% לעומת כ-35% כיום. שר האוצר מנושין אישר היום לפני פתיחת המסחר כי הרפורמה תכלול הפחתת מס החברות ל-15%. עוד הציג שר האוצר מנוצ’ין כוונה ליצור שלוש מדרגות מס בלבד - 10%, 25% ו-35%. "הפחתות המסים יעבירו את הכלכלה האמריקאית לצמיחה מתמשכת וברת קיימא של 3% מידי שנה לעומת הרמה היום של 1.5% בשנה".

 

מטרת הרפורמה היא להקל על החברות ולתמרץ אותן להרחיב פעילות ולגייס עובדים ובכך לעודד את הצמיחה. עם זאת, מתנגדי הרפורמה, ביניהם גם רפובליקאים רבים, טוענים כי היא תיצור בור תקציבי גדול מדי. לפי אחת ההערכות הרפורמה תגרום לאיבוד הכנסות ממשלתיות של כ-2 טריליון דולר.

 

יומן המאקרו דליל היום בנתונים, ולהוציא מלאי הנפט השבועיים לא צפויים להתפרסם נתונים דרמטיים. מלאי הנפט ירדו בשבוע החולף ב-3.6 מיליון חביות לעומת התחזית לירידה של 1.1 מיליון חביות. מחירי הנפט ירדו בימים האחרונים בשל הגידול בהיצע הנפט בארה"ב ובעולם כולו, לצד החשש כי קרטל אופ"ק אינו מסוגל לווסת את המחירים באופן יעיל ע"י צמצום התפוקה.

 

מניית טוויטר טסה בשיעור דו-ספרתי לאחר שעקפה את התחזיות ודיווחה על הפסד נקי של 62 מיליון דולר או 9 סנט למניה ברבעון הראשון של השנה, זאת בהשוואה להפסד נקי של 80 מיליון דולר או 12 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. הרווח המתואם עמד על 11 סנט למניה, בעוד בשוק ציפו לרווח של 2 סנט למניה. ההכנסות ירדו בכ-8% ל-548 מיליון דולר, מעל התחזיות שעמדו על 517 מיליון דולר.

 

ענקית האנרגיה פפסיקו עקפה את התחזיות המוקדמות ודיווחה לפני פתיחת המסחר על רווח נקי של 1.32 מיליארד דולר או 91 סנט למניה ברבעון הראשון, לעומת 931 מיליון דולר או 64 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות עלו קלות והסתכמו בכ-12.05 מיליארד דולר. התחזיות בשוק עמדו על רווח נקי של 92 סנט למניה על הכנסות של 11.98 מיליארד דולר.

 

 טבע אישרה היום את הדיווחים על עזיבת סמנכ"ל הכספים, אייל דשא. החברה החלה בהליך לאיתור מידי של סמנכ"ל כספים זאת בעוד ועדת האיתור המחפשת מנכ"ל חדש לחברה פועלת.

 

חברות נוספות שצפויות לרכז עניין הן גלקסו סמית’ קליין, דאיימלר, פרוקטר אנד גמבל ופייפאל שצפויות להציג את תוצאותיהן.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש