הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר החמישי לשבוע, על רקע טיוטת ועדת ששינסקי ומגמה חיובית אמש בוול סטריט. זרם הדוחות צפוי להמשך גם היום. באסיה נרשמת הבוקר מגמה חיובית בהובלת הבורסה בסין שמטפסת בכ- 1%.הדואליות במעו"ף עם פער שלילי של 0.1%: טאואר עם פלוס 3.2%, טבע תכביד עם מינוס 1.4%.
סקטור החיפושים ירכז את מרבית העניין, על רקע הצגת טיוטת הועדה לבחינת המדיניות בנושא משאבי נפט וגז בישראל בראשות פרופ’ איתן ששינסקי. עיקרי ההמלצות הן: השארת שיעור התמלוגים הקיים וחלק מן הטבות המס, ביטול ניכוי האזילה, הנהגת היטל רווחי נפט וגז פרוגרסיביים של עד 60%. ההערכות הן, כי שותפויות וחברות הגז לא יקבלו את ההמלצות (שצריכות לעבור עוד מספר מכשולים עד שיאושרו, אם בכלל) בשוויון נפש ובמיוחד לא נובל אנרג’י, כאשר הזעם הוא בעיקר על הכוונה למסות את קידוח "תמר". בעלי השותפיות ישמיעו את דברם במסגרת הליכי שימוע שיתקיימו בקרוב ובשלב הבא יעברו ההמלצות לדיון בממשלה שתצטרך להכריע לגביהן.
פריגו שירדה בחדות אמש חזרה עם פער שלילי של 0.36% מניו יורק. בית המשפט לעירעורים בארה"ב קיבל שלשום את העירעור של חברת מרק וקבע שהפטנט על תרופת הטמודר (Temodar) ניתן לאכיפה. המשמעות של ההחלטה היא שטבע ופריגו, השותפות בגרסה הגנרית לטמדור, לא יוכלו להשיק את המוצר בשלב זה. פריגו היא החברה הראשונה להיפגע מהפסיקה, שכן היא האחראית לייצור החומר הפעיל עבור טבע והיא זכאית ל- 50% מהרווחים מהמוצר.
לפידות חלץ תרכז עניין, לאחר שאמש דיווח אתר"ביזפורטל" על כך שהמקדח הגיע לשכבת המטרה וכי התגלו סימני נפט וגז. השותפות בקידוח אשדוד A3 בו מחזיקות - לפידות חלץ (57.5%), רציו (10%), מודיעין (22.5%), הזדמנות ישראלית של הלמן אלדובי (10%) – ביקשו אמש הארכה לרישיון, לאחר שתוקפו פג, אחרי שהוארך כבר ב- 9 ימים.