משה כחלון<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
משה כחלון קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

המשך מדיניות פיסקאלית מרחיבה עלול לפגוע באמינות הפיסקאלית. כך עולה מסקירת מאקרו שבועית של לידר שוקי הון. בבית ההשקעות סבורים כי ייתכן שהמדיניות הפיסקאלית של כחלון פגעה גם באמינות הפיסקאלית.

 

לדברי כלכלני לידר, עלייה ברמת אי הוודאות סביב איומים פוליטיים וגיאופוליטיים המשיכה להעיב על השווקים בשבוע האחרון ולתמוך בשוק האג"ח בארה"ב. השווקים חוששים מתוצאות הבחירות בצרפת (בפרט לאחר הפיגוע ביום שישי), מהסלמה אפשרית מול צפון קוריאה ומהמשבר ביחסים מול רוסיה.

 

בשבוע הקרוב, השווקים יגיבו לתוצאות הבחירות בצרפת. שתי תוצאות עלולות לפגוע בשווקים (ולהיטיב עם שוק האג"ח בארה"ב): על אף שהסקרים מנבאים ניצחון של לה פאן בסיבוב הראשון, ניצחון משמעותי יעלה את הסבירות שהיא יכולה לזכות גם בסיבוב השני. בנוסף, במידה ו-Melenchon, מועמד שמאל קיצוני שהתחזק בסקרים לאחרונה ודוגל ביציאה מגוש היורו, ייכנס למקום השני אחרי לה פאן, צפוי חשש אמיתי לפירוק היורו.

 

בארה"ב הנתון המשמעותי יתפרסם ביום שישי - האומדן הראשון לצמיחה ברבעון א’ אשר צפוי להיות נמוך (0.5%-1.0%). טראמפ הודיע שהרפורמה במיסים שלו תוצג ביום רביעי. בישראל שורה של נתונים חשובים יתפרסמו ביום חמישי: ייצור ויצוא תעשייתי, פדיון בענפי המשק ורכישות בכרטיסי אשראי.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש