אסיפת בעלי המניות של שלמה החזקות אישרה הבוקר (יום ד’) את הצעת המיזוג שהציע בעל השליטה, איש העסקים, שלמה שמלצר. מדובר בתכנית המיזוג לפי סעיף 320 לחוק החברות בין החברות ש. שלמה החזקות בע"מ וטוביאס שירותי ניהול וייעוץ בע"מ, חברה פרטית בבעלות ובשליטה מלאה של שלמה ועתליה שמלצר.


תכנית המיזוג אושרה על-ידי 91.91% מסך בעלי המניות שנכחו והצביעו באסיפה הכללית. תוצאות ההצבעה מעידות על הבעת אמון של בעלי המניות בשלמה שמלצר, בעל השליטה בחברה. 61.83% מסך בעלי המניות שאינם נמנים עם גרעין השליטה בחברה הצביעו בעד תכנית המיזוג. בסיכום ההצבעה, אחוז בעלי המניות שאינם נמנים על גרעין השליטה והתנגדו למיזוג עמד על 38.17%.


בכך, התמלא התנאי המהותי להשלמת העסקה לפיה תהפוך שלמה החזקות לחברה פרטית, אשר מניותיה יימחקו מהמסחר בבורסה לניירות ערך בתל-אביב. עם זאת, החברה תמשיך להיות תאגיד מדווח ואיגרות החוב אשר הנפיקה, ימשיכו להיות רשומות למסחר בבורסה, גם לאחר השלמת המיזוג. באופן האמור, החברה תמשיך לשמור על קשרים עם משקיעיה בשוק ההון. 


כזכור, ועדת הביקורת ודירקטוריון שלמה החזקות אישרו את תכנית המיזוג ביום 6 באוקטובר 2010. בתמורה לרכישת מניות הציבור, תשלם טוביאס שירותי ניהול וייעוץ בע"מ לבעלי מניות הציבור, סך של 34.17 ש"ח למניה, המשקף שווי חברה כולל של כ-675 מיליון ש"ח, על-פי חוות דעת של מעריך שווי שניתנה לחברה במסגרת תכנית המיזוג


שלמה שמלצר, יו"ר דירקטוריון שלמה החזקות ובעל השליטה בה כאמור, אמר כי "אני שמח מאוד על האישור שהעניקה האסיפה הכללית להחלטת הדירקטוריון. בכל השנים שאנחנו פועלים בשוק ההון נהגנו ביושר, בשקיפות ושמרנו על סטנדרטים גבוהים במיוחד. החברה תמשיך להיות חברה מדווחת ותנהג על פי אמות מידה גבוהות של אחריות תאגידית. הדירקטורים מטעם הציבור ימשיכו לכהן בתפקידם כל עוד איגרות החוב של החברה שבמחזור במועד זה, תמשכנה להיסחר בבורסה, ואין לנו ספק שנעמוד באתגרים העסקיים שהצבנו לעצמנו באותה מידה של הצלחה שאפיינה את התנהלותנו עד כה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש