קרנית פלוג<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
קרנית פלוג קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר (חמישי) כי "הדולר-שקל ממשיך בשבוע החיובי ומטפס עד רמת 3.65, הרמה הגבוהה ביותר מאז ה-15 במרץ. עלייה מעל 3.66-3.67 עשויה לסמן מפנה משמעותי יותר ולעודד סוחרים נוספים להצטרף לתיקון החיובי.

 

"אמש פורסמו נתוני יתרות המטבע של בנק ישראל, שהצביעו כי בנק ישראל רכש מעל 1.5 מיליארד דולר במרץ במטרה לבלום את התיסוף בשקל, הנתון החודשי הגבוה ביותר מאז יוני 2015, וייתכן כי המהלך האגרסיבי נותן סוף סוף את אותותיו.

 

"היום צפוי בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי, אך התייחסויותיה של הנגידה פלוג לשער החליפין ולכוונות הבנק עשויות לעורר תנודתיות בדולר-שקל. אם הנגידה תאותת כי בכוונת הבנק להמשיך ולהילחם בספקולנטים, השקל עשוי להיחלש למול הדולר.

 

"גם בעולם הדולר מתחזק, וזאת על רקע נתוני תעסוקה שהצביעו על תוספת של 263 אלף משרות בחודש פברואר במגזר הפרטי (דוח ADP). הנתון החיובי מגביר את הציפיות לקראת דוח התעסוקה שיתפרסם בשישי. נתון חיובי מעל 200 אלף משרות יחזק שוב את הסנטימנט כלפי הכלכלה האמריקנית ויחזק את ציפיות הריבית, מה שצפוי לתרום לחוזקו של הדולר", סיכמו ב-FXCM.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש