אביתר בן-דוד, כלכלן מאקרו במחלקת מחקר ואסטרטגיה של בית ההשקעות אקסלנס, מעריך כי "מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר שיתפרסם היום צפוי לרדת ב- 0.2%. תחזית האינפלציה שלנו ל-12 החודשים הבאים עומדת על 0.8%". לדבריו, "מדד פברואר יושפע בעיקר משיעורי שינוי עונתיים כגון ירידות בסעיף ההלבשה וההנעלה ובסעיף התחבורה והתקשורת, שנוהגים לרדת בחודש פברואר".
להערכתו, "סעיף השכרת הדירות צפוי להמשיך ולגמגם כך שייוותר ללא שינוי בהשוואה לחודש ינואר. להערכתנו המדד הקרוב צפוי לרכז עניין בשתי נקודות מרכזיות. הראשונה היא התנהגות מדד מחירי הדיור, שאמנם לא נמצא במדד המחירים, אך רשם בחודש ינואר את שיעור הירידה החד ביותר מזה כמעט עשור (1.2%). מעניין יהיה לראות האם המגמה תימשך, או בדומה לעבר תתהפך שוב. הנקודה השנייה קשורה דווקא לשאלת הלחצים האינפלציוניים: לאור ההפתעה החיובית שהתקבלה מסעיף המזון בחודש ינואר, מעניין יהיה לראות האם בחודש פברואר המגמה תימשך, זאת במקביל גם לצפי לעלייה חדה מהרגיל במחירי הירקות והפירות".
בן-דוד התייחס להשפעת פסיקת בג"ץ בנושא מס דירה שלישית על מחירי השכירות. "בג"ץ הוציא צו ביניים נגד מס דירה שלישית, שנכנס לתוקף בתחילת השנה. על פי הצו, על המדינה לנמק עד ל-23 במרץ מדוע אין לבטל את החוק, שעל פי טענת התובעים סבל מפגמים מהותיים בעת חקיקתו. במצב בו בג"ץ מבטל את החוק, נשאלת השאלה כיצד יגיבו מחירי השכירות בשנה הקרובה, שכפי שציינו בעבר הערכנו שהם יעלו השנה בקצב גבוה מזה בו עלו בשנת 2016 על רקע החוק. ביטול המס, והשאלה לגבי עלייה חדה יותר תוטל בספק שוב ותגרור חיתוך חד למדי בתחזיתנו השנתית (צפוי לגרוע כ-0.3% מהשורה העליונה במדד)".
בנוסף ציין כי "אנחנו עדיין מעריכים סביבת אינפלציה גבוהה יותר השנה. עם זאת, אין ספק שהסיכונים כלפי מטה מהותיים בהחלט ועל רקע סיכונים אלו ייתכן ונעדכן את תחזית האינפלציה שלנו בתקופה הקרובה כלפי מטה".