בי.אס.פי (BSP), המפתחת ומייצרת מוצרים מתקדמים לאבחון לא פולשני ומדויק של מחלות לב, הודיעה היום על חתימת הסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת Schiller השוויצרית ובית החולים האוניברסיטאי של בזל בשוויץ לפיתוח סדרת מוצרים חדשה לניטור לב בתנאי מנוחה על בסיס הטכנולוגיה של בי.אס.פי. בכך מרחיבות בי.אס.פי ו- Schiller את שיתוף הפעולה הקיים ביניהן, לתחום חדש הנחשב לצורך קליני קריטי. השוק השנתי של מערכות ניטור מוערך בכ- 450 מיליון דולר.


שיתוף הפעולה האסטרטגי יתבצע במסגרת תוכנית יורוסטרס היוקרתית של האיחוד האירופי לעידוד מחקר ופיתוח תעשייתי. התקציב המתוכנן לפרויקט מסתכם ב- 1.7 מיליון יורו. חלקה של בי.אס.פי יהיה כ- 880 אלף יורו, כאשר עד 50% מתקציב החברה בפרויקט ימומן במסגרת תוכנית יורוסטרס. תחילת פעילות הפיתוח המשותף צפויה לאחר אישור המדען הראשי בישראל (נציג התכנית בארץ) ואישור הגוף המקביל בשוויץ.


איסכמיה של שריר הלב, הנובעת מחסימת עורקים כליליים, הינה בעיה כלל-עולמית חמורה. בהיעדר אבחון וטיפול מוקדם היא עלולה להתדרדר לאוטם שריר הלב (התקף לב) ולסכנת חיים משמעותית. אבחון מוקדם ומדויק של איסכמיה לבבית חיוני לצורך טיפול יעיל ומניעת החמרה בנבדקים חולים, ובנוסף מאפשר חסכון משמעותי בהוצאות הרפואיות בעקבות שלילת מחלה בנבדקים בריאים.


לדברי ניסים גרייזס, מנכ"ל בי.אס.פי: "כניסת בי.אס.פי לתחום ניטור הלב במנוחה מהווה קפיצת מדרגה נוספת בהתפתחות החברה. קו המוצרים המתוכנן יפתח שוק פוטנציאלי גדול מאוד ובעל חשיבות עצומה, ויאיץ את ההתרחבות לקווים חשובים נוספים כגון הולטרים ומערכות ניטור ביתיות. ההסכם שנחתם וקו המוצרים החדש הינם עדות נוספת למחויבות החברה להטמיע את מוצריה והטכנולוגיה שפיתחה בכל תחומי הניטור והאבחון הקרדיאלי".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש