קרנית פלוג<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
קרנית פלוג קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

"כלל לא בטוח שהמשך העלאת ריבית הפד יבלום את מגמת הייסוף בשקל". כך עולה מסקירת מאקרו שבועית של לידר שוקי הון.

 

כלכלני בית ההשקעות מציינים כי "בשבוע האחרון תשואות האג"ח בארה"ב עלו, לאור הנאומים "הניצים" של חברי הפד. ילן אמרה ביום שישי שארה"ב כבר נמצאת בתעסוקה מלאה, מה שתומך בהעלאות ריבית. שוקי המניות הגיבו בחיוב לנאום של טראמפ ביום שלישי, למרות שהוא לא סיפק פרטים נוספים לגבי התוכניות הפיסקאליות שלו.

 

"בשבוע הקרוב: בארה"ב, השווקים ימתינו בדריכות לנתוני התעסוקה של חודש פברואר ביום שישי. ביום רביעי יתפרסם האומדן לפי ADP. נתון תעסוקתי חיובי, לרבות עלייה בשכר, צפוי להעיב על שוק האג"ח.

 

"באירופה, דרגי יודיע על המדיניות המוניטארית ביום חמישי וחשוב יהיה לראות אם הוא ירמוז על tapering עתידי. בישראל, היום יתפרסם סקר מגמות בסקטור העסקי, השכר הממוצע ביום שלישי והאומדן השני לצמיחה ברבעון ד’ ביום חמישי. האוצר עשוי לפרסם את הגרעון של פברואר בימים הקרובים".

 

בנוגע לשוק האג"ח, ציינו בלידר כי על אף שטראמפ לא סיפק פרטים על התוכנית הפיסקאלית, התשואות עלו בשבוע האחרון, בפרט על רקע הנאומים "הניציים" של ילן ופישר. עליית התשואות נובעת גם מנתונים חיוביים בארה"ב וציפייה גוברת להעלאת ריבית הפד ב-15 במרץ. יחד עם זאת, התשואות ל-10 שנים בארה"ב מתקשות לפרוץ את רף ה-2.5%. עליית תשואות בארה"ב מגדילה את האטרקטיביות של האפיקים הארוכים  בישראל. ככל שהשקל מתחזק מתרחק מועד העלאת ריבית בנק ישראל", הוסיפו.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    המועד לפי עליית הריבית בחו"ל.

    הדולר משפיע על החלטת הריבית בארץ , בערך כמו שהוא משפיע על הרכבת לאילת. ברור שלא תהיה רכבת לאילת כל עוד לא יוחלט סופית להרים אותה ויקצו ל תקציבים. אחר כך הדולר חשוב לעלויות היבוא של התשומות לרכבת . כך גם הריבית בארץ. היא לא תעלה לפני הריבית בארה"ב. גם אם הדולר + אירו ממוצע יעלו ל4 שח . או אפילו 4.3 - זה לא יעלה את הריבית. עובדה שהיינו בשערים הללו בשנה שעברה והריבית לא עלתה. ראינו גם איך הייתה עליית ריבית בארה"ב והשקל התחזק. לכן לא רלוונטי בכלל לדבר על עליה כאן לפני ארה"ב. ולכן לא הבנתי למה צריך בנק ישראל להתכנס 6 פעמים בשנה במועדים שנקבעו מראש. פשוט להודיע - כינוס פעם ברבעון או שבועיים אחרי עליית הריבית בארה"ב ו/או אירופה. עוד דימוי מתאים - זוג נשוי טרי שכל ההון שלו - 10,000$ שקיבל מדודים מאמריקה אומר , ככל שהשקל מתחזק , מועד קניית הדירה שלנו מתרחק.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 05/03/2017 10:10