גפן השקעות חתמה על מזכר הבנות לשת"פ עם רותם ואלסטום בתחום האנרגיות הנקיות. על פי מזכר ההבנות, הצדדים ישתפו פעולה בהקמה והפעלה של מרכז טכנולוגי לחדשנות בתחום האנרגיות הנקיות ("מטא"נ"). המרכז יפעל להקמה, ליווי, סיוע והשקעה במיזמים נבחרים בתחום זה במסגרתו ובמסגרת חממות הקבוצה. עוד נקבע במזכר ההבנות, כי תמורת כ- 30% במטא"נ, החברה מתחייבת לעמידה בסף כמותי של מיזמים אותם תקים במסגרת מטא"נ. על פי מזכר ההבנות, החברה לא תידרש להשקיע כל סכום נוסף מעבר למחויבותה להקים מיזמים כאמור.
על פי מזכר ההבנות, מטא"נ ינוהל במשותף על ידי הצדדים, כאשר אלסטום ורותם תשקענה במטא"נ כמליון וחצי דולר על פני תקופה של כ- 3 שנים (עם אופציה להארכה של 3 שנים נוספות). עוד נקבע במזכר ההבנות, כי במידה ומיזם שנבחר יהיה מעוניין במסחור הטכנולוגיה באמצעות שותף אסטרטגי, לאלסטום תינתן אופציה, אשר תנאיה טרם הוגדרו, להיות בעלת הזכות הראשונה לבחון את מסחור הטכנולוגיה.
הצדדים ינהלו משא ומתן לחתימת הסכם מפורט סופי ומחייב, אשר יהיה כפוף, בין היתר, לאישור האורגנים המוסמכים של הצדדים, ולאישור משרד המדען הראשי לשיתוף הפעולה המתואר. נכון למועד החתימה, ובכפוף לעמידה במתווה המוצע, משרד המדען הראשי הודיע כי
אין לו התנגדות לשיתוף הפעולה, בכפוף לכך שחממת את"י, חברה- בת בבעלות מלאה של החברה בעלת זיכיון הפעלת חממה טכנולוגית ("את"י"), תישא היא בלבד כלפי המדען הראשי בכל החובות שיחולו בגין שיתוף הפעולה ועל פי תנאי הזיכיון.
החברה מעריכה, כי הקמת והפעלת מטא"נ תאפשר לה לנצל הזדמנויות עסקיות, תוך מינוף הידע והניסיון שרכשה, וזאת בעלויות זניחות ומינימום סיכון לפעילותה.