מספר האמריקנים שהגישו בקשות ראשוניות לקבלת דמי אבטלה בשבוע שחלף עלה ב-5,000 לקצב מנוכה עונתיות של 239 אלף. קונצנזוס האנליסטים צפה עלייה לרמה של 245 אלף לעומת הנתון מהשבוע הקודם שנותר ללא שינוי על 234 אלף.

 

כן נמסר ממחלקת העבודה של ארה"ב כי ממוצע התביעות הראשוניות בארבעת השבועות האחרונים, המחליק את התנודתיות בנתונים השבועיים ומשקף טוב יותר את המגמות בשוק העבודה האמריקני, עלה ב-500 לרמה של 245,250.

 

בתוך כך פורסם הנתון על התחלות הבנייה, שרשמו ירידה של 2.6% בחודש ינואר 2017 לקצב שנתי של 1.25 מיליון. זאת לעומת ציפיות האנליסטים לעלייה קלה של 0.1% בהתחלות הבנייה. עם זאת, בהשוואה לחודש המקביל אשתקד חל זינוק של 10.5% בהתחלות הבנייה.

 

לעומת הירידה החודשית בהתחלות, מספר היתרי הבנייה שהתקבלו בחודש שחלף זינק ב-4.6% לעומת הנתון המתוקן מדצמבר לקצב מנוכה עונתיות של 1.29 מיליון. בהשוואה לאשתקד, נרשם זינוק של 8.2% במספר ההיתרים.

 

מדד הפד של פילדלפיה, שפורסם גם הוא במקביל, רשם זינוק לרמה של 43.3 בחודש פברואר לעומת נתון של 23.6 בינואר. הדולר של ארה"ב ממשיך להיסחר בירידות לאחר פרסום מספר התביעות לדמי אבטלה ונתוני הדיור.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש