יצחק פטרבורג, יור טבע<br>קרדיט: יח"צ
יצחק פטרבורג, יור טבע קרדיט: יח"צ

"טבע מדווחת על תוצאות נאות יחסית לרבעון רביעי בשנת 2016. הבשורה הגדולה היא אישור התחזיות לכול שנת 2017, כולל הכנסות בטווח של בין כ- 23.8 מיליארד$ לכ- 24.5 מיליארד$ ורווח למניה NON GAAP בטווח של בין כ- 4.9$ לכ- 5.3$ למניה". כך עולה מהתייחסותו של זיו נרקיס, אנליסט בכיר במיטב דש ברוקראז’, לדוחות הכספיים שפרסמה חברת טבע.

 

נרקיס הוסיף כי "הפעילות הגנרית היוותה כ- 57% מכלל הכנסות החברה ושולי הרווח התפעולי שלה עמדו על כ- 28.9%. מכירות קופקסון הסתכמו בכ- 1.015 מיליארד $, מתוכן כ- 829 מיליון $ מכירות בארה"ב. טבע העלתה את מחיר קופקסון בארה"ב בכ- 7.5% בחודש פברואר 2016. עד עתה הספיקה טבע להעביר כ- 84% ממשתמשי קופקסון למרשמי 40 מיליגרם. טבע מניחה כעת ירידה אפשרית של כ- 1 מיליארד $ עד 1.3 מיליארד $ במכירות קופקסון ופגיעה של בין 0.75 $ לכ- 0.95 $ ברווח למניה NON GAAP בשל תחרות גנרית אפשרית.

 

"חטיבת תרופות המקור של טבע ייצרה הכנסות של כ- 2.2 מיליארד$ ברבעון עם תוצאות נאות למוצרי הנשימה (QVAR / ProAir) והסרטן (Bendeka / Trenada). הוצאות מחקר ופיתוח ברבעון הרביעי בשנת 2016 בחטיבת תרופות המקור הסתכמו בכ- 296 מיליון $ (גידול של כ- 13% לעומת הוצאות מו"פ של כ- 263 מיליון $ ברבעון המקביל בשנת 2015). עיקר הגידול וההוצאה בסעיף מו"פ בחטיבת תרופות המקור הוא בגין ההשקעה בתרופה לטיפול במיגרנה כרונית ואפיזודית (TEV 48125). תוצאות פייז 3 של תרופת TEV48125 צפויות להתפרסם לקראת אמצע שנת 2017 ועשויות להשפיע מהותית על מצב החברה.

 

"אישור התחזיות לשנת 2017 הוא בהחלט הישג לחברה אשר סובלת ממשבר אמון מתמשך ולא פשוט מול שוק ההון בארץ ובארה"ב. טבע נמדדת כעת בשני מישורים עיקריים – הראשון הוא היכולת לעמוד בתחזיות הכספיות שמספקת לשוק. השני הוא היכולת לשרת את החוב העצום הרובץ על כתפיה. צנרת הפיתוח מעניינת ועשויה להוסיף שווי במהלך שנת 2017. TEV 48125 לטיפול במיגרנה תהיה במוקד. SD809 לטיפול במחלת האנטינגטון תגיע לשוק בסבירות גבוהה באפריל 2017. השוק ממשיך להניח רווח למניה NON GAAP של כ- 4 $ למניה בשנת 2017/18.

 

"הנהלת החברה חוזרת ומדגישה כי היא ממוקדת בשיפור התזרים, שירות החוב והתפעול השוטף. כרגע אין תוכנית להקטין את הדיבידנד השנתי השוטף. שירות החוב והשמירה על הקיים עומדים במוקד הפעילות. עושה רושם שטבע מבינה את מצבה האמתי. השוק ימשיך לעקוב אחרי קופקסון גנרי, תזרים המזומנים, חלוקת הדיבידנד, דירוג ותשואת אגרות החוב של החברה. נציין כי אג"ח טבע נקוב דולר לפדיון באוקטובר 2026 נסחר כעת בתשואה של כ- 4.37% בשוק (מרווח של כ- 193 נ.ב לעומת אג"ח ממשלת ארה"ב מקביל), דבר שמאותת להנהלת החברה כי עבודה רבה מצפה לה במהלך שנת 2017", סיכם נרקיס.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    "כרגע אין תוכנית להקטין את הדיבידנד

    מקווה ששמעו את זה בשיחת הועידה - וזה לא הערכה שלהם. רק שכמובן טעות. כתוב "כרגע אין תוכנית להקטין את הדיבידנד השנתי השוטף" הדיבידנד דופק כל רבעון. |129| נכון לעכשיו תשואת הדיבידנד 1.01% רבעוני - 4.06 שנתי! |129|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 13/02/2017 18:43