הבורסה בת"א תפתח את יום המסחר החמישי לשבוע, על רקע המשך המגמה החיובית בוול סטריט ולאחר הירידות אמש בהובלת סקטור חיפושי הגז והנפט שרשם צניחה חופשית במרבית המניות הפועלות בתחום. באסיה נרשמת הבוקר מגמה חיובית כאשר בשעה זו עולה הניקיי ב- 2.2% ושנחאי מתחזקת ב- 1.5%.
בהתאם לההערכות המוקדמות, הבנק הפדראלי של ארצות הברית החליט אמש להגדיל את המאזן שלו ולרכוש ניירות ערך בסך 600 מיליארד דולר בשמונת החודשים הבאים, כך שבכול חודש תסתכמנה הרכישות ב-75 מיליארד דולר בממוצע. זאת, כדי לחזק את ההתאוששות בכלכלת המדינה ולהבטיח שקצב האינפלציה ישקף יציבות מחירים. במקביל, הודיע הבנק הפדראלי על הותרת הריבית ללא שינוי כך שתוסיף להימצא בין 0% ל-0.25%
סקטור חיפושי הגז והנפט ירכז את מרבית עניין המשקיעים. מודיעין ירדה אמש בחדותלאחר שהודיעה כיהיא מבקשת לדחות פרסום הסקר התלת מימדי ב”מירה” ו”שרה”. מודיעין פירסמה את הדוח הרבעוני, במסגרתו נכתב, כי ביקשה מהממונה על הנפט במשרד התשתיות לדחות עד ה-31 בדצמבר 2010 את הגשת פרוספקט הקידוח הסופי ועד ל-31 במארס את הצגת החוזה עם קבלן הקידוח לביצוע הקידוחים. המשקיעים בתגובה מכרו סחורה מכל הבא ליד.
גם השותפות ב"לוויתן" ירדו אמש בחדות, כאשר חשש המשקיעים ממסקנות ועדת שישינסקי מתגברות. רציו אבנר דלק קידוחים איבדו אמש חלק משמעותי משוויין.
אפריקה ישראל תמשיך לרכז עניין, לאחר שאמש הודיעה, כי היא מוכרת אחזקותיה אפריקה מגורים דניה סיבוס תמורת 648 מיליון ₪. העסקה מתבצעת לפי שווי חברה של 870 מיליון ₪; איזי כהן: "מהלך זה, המתבסס על הסינרגיה הקיימת בין הפעילות היזמית והפעילות הקבלנית של אפריקה ישראל בתחום הנדל"ן למגורים, יתרום רבות להמשך התמודדות על פרויקטי מגורים בישראל". באקסלנס סבורים, כי "מחיר המניה הנוכחי של אפריקה קצת גדול עליה. נסחרת ברמה של 0.85 על ההון, כאשר המצב הגלובאלי בכלל והמצב ברוסיה בפרט עדיין הפכפך. מחיר המניה של אפריקה לא משקף היום את הסיכון הגלום בה".
במיטב הורידו אמש המלצה על טבע ל”תשואת שוק” במחיר יעד של 54 דולר. בית ההשקעות: הירידה בשיעורי הצמיחה והאסטרטגיה שמעדיפה רכישות ענק בכל שנה ושנה על פני תשלום דיבדנדים, מעלה את רמת הסיכון הכרוכה בהשקעה בחברה.
סרגון חתמה על הסכם בהיקף של מספר מיליוני דולרים עם חברת הסלולר הגדולה ביותר במוזמביק. MCEL תפרוש באמצעות הציוד המתקדם של סרגון רשת אלחוטית באורך של 1,000 ק"מ. עירא פלטי: הפתרונות שלנו אידיאליים עבור ספקיות תקשורת במדינות מתפתחות, אשר צומחות במהירות.