המסחר בניו יורק ננעל היום במגמה חיובית לאחר יום מסחר מעורב, בהמשך לפרסום החלטת הריבית של הפד, במסגרתה נותרה הריבית ללא שינוי בהתאם לצפי. מדד הדאו ג’ונס מתחת לרף ה-20 אלף נקודות. בבורסות אירופה ננעל המסחר בעליות שערים.

 

מדד ה-S&P עלה קלות ב-0.03% ל-2,279.55. מדד הנאסדק עלה בחצי אחוז ל-5,638.44 והדאו עלה ב-0.14% ל-19,890.87.

 

חוזים עתידיים על נפט נסגרו הערב בעלייה בפעם השנייה ברציפות, בתמיכת ירידה מתונה בתפוקת הנפט הגולמי בארה"ב ולמרות עלייה חדה במלאי הנפט הגולמי. הירידה בתפוקה הרגיעה מעט את החשש כי תפוקת ארה"ב תפגע במאמצי אופ"ק לקיצוץ בתפוקת הנפט.

 

הנפט עלה ב-1.07 דולר, או 2%, ונסגר במחיר של 53.88 דולר לחבית בניו יורק. 

 

 הפדרל ריזרב בארה"ב הודיע הערב כי הוא מותיר את הריבית ללא שינוי, אך לא סיפק רמזים בדבר המהלך הבא שלו, על רקע תחילת תקופת שלטונו של טראמפ. 10 חברי ועידת השוק הפתוח הצביעו בעד הותרת הריבית ללא שינוי ואפס התנגדו.

 

בכירי הפד מסרו כי כלכלת ארה"ב "המשיכה לצמוח בקצב מתון" וכי העלייות במספר המשרות "נותרה יציבה".

 

בעוד שהאינפלציה עלתה ברבעונים האחרונים, היא עדיין נמצאת מתחת לקו המטרה של הפד שעומד על 2%. באופן כללי, ניסוח הודעת הפד דמה לניסוח של הודעת דצמבר, כאשר לא נרשם שינוי מהותי בכלכלת ארה"ב בהשוואה לסוף 2016.

 

"הטון של הודעת הפד אמור להיות יחסית חיובי, וקשה לראות מידע חדש שיזיז את הציפיות ואת המסחר בשוק", ציינו בדויטשה בנק.

 

בנוסף, סקר המשרות ADP פורסם ב-15:15 שעון ישראל, והצביע על תוספת של 246 אלף משרות חדשות בחודש ינואר, גבוה בהרבה מהתחזית המוקדמת לתוספת צנועה יותר של 165 אלף משרות, והכל לקראת פרסום דוח התעסוקה החודשי מטעם משרד העבודה האמריקאי, מחרתיים.

 

ב-17:00 שעוננו פורסם מדד מנהלי הרכש (PMI) לחודש ינואר, שעלה מעל התחזיות המוקדמות ל-56 נקודות (צפי 55 נקודות), לעומת קריאה של 54.7 נקודות בדצמבר 2016.

 

 טבע המשיכה לרכז עניין לאחר שנפלה אתמול לשפל של כעשור, על רקע הפסד במשפט פטנטים על הקופקסון.

 

אפל היכתה אמש את התחזיות המוקדמות ברבעון החולף עם מכירות שיא לאייפונים, שהסתכמו ב-78.33 מיליון יחידות. התחזיות המוקדמות צפו מכירות של 77 מיליון אייפונים. הכנסות החברה הסתכמו ב-78.3 מיליארד דולר לעומת התחזיות המוקדמות שצפו מכירות של 76.3 מיליארד דולר. הרווח הנקי של החברה הסתכם ב-3.38 דולר למניה, לעומת התחזיות שצפו רווחים של 3.22 דולר למניה.

 

עונת הדוחות בעיצומה, וגם אלקטרוניק ארטס ו-AMD פרסמו אמש לאחר הנעילה דוחות. היום תפרסם פייסבוק תוצאות כספיות רבעוניות, לאחר סגירת המסחר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש