לקראת החלטת הריבית של בנק ישראל היום (ב’, 16:00), מעריכים ב-First Index כי הריבית צפויה להישאר גם החודש ללא שינוי בשיעור של 0.1%.
"בבנק ישראל בוחרים כבר תקופה ארוכה ליישם אסטרטגיית ’ישיבה על הגדר’ בכל הנוגע לשיעור הריבית במשק, כאשר דווקא הפעם היא נראית מוצדקת לנוכח חוסר הוודאות מכניסתו לתפקיד של נשיא ארה"ב הנכנס, דונלד טראמפ", כך אומר ברוך טולדנו, מנכ"ל First Index.
בזירה המקומית, ציין טולדנו כי "נתוני מאקרו מעורבים, ירידה של 0.2% במדד המחירים לצרכן ועלייה של 0.2% בתמ"ג, יתמכו בהשארת ריבית בנק ישראל פעם נוספת, ברמתה הנוכחית 0.1%. תגובת שוק המט"ח תהיה חולשה במטבע המקומי (שקל) כלומר התחזקותו של הדולר בטווח הקצר והבינוני.
"היעדים הרחוקים והצפי לחולשה בשקל, נובעים בעיקר מהערכה שפערי הריביות בין ריבית הפד לריבית בנק ישראל ימשיכו לצמוח, כאשר עד שנת 2019 צופים מספר העלאות ריבית בארה"ב לעומת חוסר וודאות כללי במערכת של בנק ישראל.
"בשווקים הבינלאומיים – שוק ההון בעידן הנשיא טראמפ: "השבוע הראשון של שוק ההון בעידן הנשיא טראמפ יוצא לדרך, וחוסר הוודאות ניכר. מדדי המניות אשר זינקו לשיאים חדשים עם היבחרו לנשיאות, מגמגמים בשבועות האחרונים ואסיה אשר צללה לפנות בוקר, מאותתים לנו על שבוע תנודתי.
"התנועה החזקה מעלה בזהב לרמת ההתנגדות 1200 - עלייה של 70 דולר לאונקיה בפחות מחודש, מרמזת על עליה בסיכון ויציאה של כסף מאפיקים ספקולטיביים לאפיקים סולידיים. השילוב של זה עם העצירה בזינוקים במדדי המניות המובילים בארה"ב וההיחלשות המאסיבית בדולר אל מול מרבית המטבעות, מרמז על תקופה מאתגרת לשוק ההון תחת כהונתו של הנשיא טראמפ".
במחלקת המחקר של First Index צופים ירידות במדדי המניות ברחבי העולם בטווח הקצר, כאשר מדד ה-S&P-500 צפוי לבחון את רמת התמיכה 2228 בטווח הקצר ואת רמת התמיכה 2180 בטווח הבינוני.