השבוע נפתחת עונת הדו"חות של הרבעון הרביעי לשנת 2016 בקרב החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב, עם פרסום דוחותיה של מובילת מגזר אבטחת המידע צ’קפוינט ביום חמישי.

 

באופנהיימר מפרסמים היום ריכוז של מועדי הדיווח בחברות הישראליות הנסחרות בארה"ב, ומציינים כי הרבעון האחרון היה חזק במיוחד עבור שוק המניות האמריקני שהפגין ראלי עוצמתי לאחר הבחירות בארה"ב. עם זאת, האנליסטים מציינים כי הסקטורים הטכנולוגיה והבריאות, שאליהם שייכות מרבית המניות הישראליות הנסחרות בחו"ל, הפגינו ביצועי חסר ביחס לשוק האמריקני הכללי.

 

"המצב נובע, להערכתנו, בעיקר מהחשש מפגיעה בקצב הצמיחה הנומינלית של חברות אלה עקב השפעה שלילית של התחזקות הדולר על רכיב ההכנסות הגלובאלי", הוסיפו באופנהיימר. "בהקשר זה, חשוב לזכור כי חברות הטכנולוגיה הושראליות הינן בעלות נתח הכנסות מהותי מחוץ לארה"ב, ונושא המטבע צפוי להוות אחת מהסוגיות החשובות בעונת הדוחות הקרובה", הוסיפו.

 

בין החברות הבולטות ברשימת מועדי פרסום הדוחות, לפי הערכות באופנהיימר: טבע  ונייס ב-9 בפברואר, טאואר ב-13 בפברואר, פריגו ומזור ב-16 בפברואר, אופקו ב-27 בפברואר, מיילן ב-2 במרץ.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש