רון בבקוב, מנכל ביונדווקס<br>קרדיט: יח"צ
רון בבקוב, מנכל ביונדווקס קרדיט: יח"צ

 ביונדווקס מדווחת על פרסום השבוע של מאמר בכתב העת המדעי היוקרתיVaccine שכותרתו “Back to the future: Immunization with M-001 prior to trivalent influenza vaccine in 2011/12 enhanced protective immune responses against 2014/15 epidemic strain”.

 

המאמר מדווח כי דגימות פלזמת דם מאנשים שקבלו M-001 ב- 2011 (במסגרת הניסוי הקליני BVX-005 של ביונדווקס בקרב קשישים) הראו עלייה משמעותית בנוגדני מגן כנגד זן השפעת המגפתי החדש שהופיע בשנת 2014/15 (שכינויו A/Swiss) - זן שלא היה קיים בעת ש- M-001 ניתן למשתתפי ניסוי BVX-005.

 

למרות שוק של 4.3 מיליארד דולר , לחיסוני השפעת הקיימים יש חסרונות רבים, כגון ספציפיות רק ל-3 או 4 זני שפעת קיימים, וכן יש לייצרם מחדש בכל שנה. יתר על כן, יעילות החיסון כנגד שפעת עונתית הוא רק כ-40% בממוצע , ובקשישים הנמצאים בקבוצת סיכון הגדולה יעילות החיסון יורדת עד 9%. לעומת זאת, חיסון השפעת האוניברסלי שבפיתוח ביונדווקס תוכנן לספק הגנה משופרת ורחבה כנגד כל זני השפעת העונתיים והמגפתיים, כולל זנים קיימים ועתידיים.

 

המחקר שדווח במאמר מעיד על הרחבת ההגנה שמספק M-001, יתרון משמעותי על פני חיסוני השפעת הקיימים בשוק.

 

ד"ר תמר בן-ידידיה, המדענית הראשית של ביונדווקס וממציאה-שותפה של ה- M-001, ציינה, "אנו רואים במחקר זה אימות לפוטנציאל של M-001. זהו מחקר המצביע שהחיסון שבפיתוח ביונדווקס עשוי לספק הגנה משופרת מפני זני שפעת בעתיד, כולל זני שפעת מגפתיים שעדיין לא קיימים! "

 

המאמר דן גם במנגנון הפעולה של M-001. הוא זמין ברשת בכתובת http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X1631297X.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש