עמית דרור, מנכל ננו דיימנשן לשעבר<br>קרדיט: יח"צ
עמית דרור, מנכל ננו דיימנשן לשעבר קרדיט: יח"צ

חברת ננו דיימנשן מודיעה היום כי החברה הבת ננו דיימנשן טכנולוגיות המוחזקת על ידה במלואה, הצליחה להדפיס בתלת מימד מערך כרטיסי PCB רב שכבתיים קשיחים, המחוברים ביניהם על ידי הדפסה של אזורים גמישים בעלי מוליכים מקשרים.

 

תהליך זה בא לתת מענה למגבלות ייצור בעולם האלקטרוניקה, כגון העברת מוליכים באופן רציף בין כרטיסים, מגעים רופפים, גודל החיבורים בין הכרטיסים וכן ייצור חומר גמיש רב שכבתי. יכולת זו מאפשרת כיפוף של הכרטיס המודפס כך שניתן לשלבו במוצרים קעורים ובעלי צורות אמורפיות.

 

החברה הגישה בקשה לרישום פטנט בארה"ב בגין החומרים המודפסים בתהליך זה, וכן בגין תהליך ההדפסה עצמו. החומרים שהודפסו כוללים דיו מוליך ייחודי בעל תכונת גמישות יוצאת דופן, וכן חומר מבודד המאפשר גמישות וקשיחות. החומרים ניתנים לשליטה בצורה דיגיטאלית, כך שהם משתלבים זה עם זה בצורה הומוגנית תוך כדי תהליך ההדפסה.

 

בנוסף, ננו דיימנשן פיתחה תוכנה ייחודית שמאפשרת הדפסה של קבצי תכנון אלקטרוניקה עם חיבורים גמישים. התוכנה מקבלת מהמשתמש קבצי תלת מימד מורכבים (CAD) וממירה אותם, באמצעות אלגוריתם חכם, לקבצים אותן ניתן להדפיס בתלת מימד.

 

ההדפסה של החיבורים הגמישים מייתרת את הצורך בחיבור ידני בין הכרטיסים, כך שהלקוחות הפוטנציאליים של פתרון זה יהנו מאיכות חיבור מקסימאלית בעלת תכונות מכאניות כגון כיפוף, סיבוב וחוזק, וכן חיסכון במקום ובכסף.

 

למיטב ידיעת החברה, היא היחידה בעולם שהצליחה להדפיס מעגלים רב שכבתיים קשיחים בשילוב חיבורים גמישים.

 

בהתאם למחקר שערכה חברת Research and Markets, שוק האלקטרוניקה הגמישה העולמי צפוי לגדול בשיעור צמיחה שנתי מורכב (CAGR) של 25% בשנים 2016 עד 2022. שוק זה גילגל הכנסות של 5.42 מיליארד דולר בשנת 2016, וצפוי להגיע להכנסות של 20.67 מיליארד דולר עד שנת 2022. השוק הפוטנציאלי של פתרון זה כולל חברות מתעשיות החלל, טילים, תעופה, אלקטרוניקה גמישה, מכשור לביש, IoT, ועוד.

 

דוגמא אפשרית לשימוש במעגל שכזה הינו בעת יצירת שעון גמיש, כך שהאלקטרוניקה בשעון תודפס באמצעות הטכנולוגיה של ננו דיימנשן, ללא צורך בהוספה ידנית של קונקטורים. כך השעון יוכל להיות דק יותר, עמיד יותר ובעל גמישות משתנה בהתאם לתכנון הארגונומי של השעון.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 9
    חחח כל יום הודעות מניה שאין בה ברכה.

    • מני
    • 12/01/2017 11:48
  • 8
    בזכות אלה שלא מבינים ורק מקשקשים אני יכול לקנות בזול.תודה.

    • אזרח
    • 12/01/2017 11:33
  • 7
    אתה מזכיר לי את סיפורי אי.טי.גי.אי |46|

    כל שני וחמישי הם היו מוציאים חידושים של סטנטים חדשים בתחום התמחותם - בעוד שמשום דבר הם לא מכרו כלום שיצדיק את קיומם כעסק רוווחי.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • איש ערבות
    • 12/01/2017 11:07
  • 4
    קרלוס -לא מכובד הכותרת איפוק שווה ה

    הון . ג.נ מחזיק המון מופסד ...................השקפתי דעתי חברה טובה .מוצר טוב .אומנם יקח זמן שהמדפסת תתפוס תאוצה אבל שם המשחק לגבי המניה סבלנות והרבה
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • מוקי
    • 12/01/2017 10:55
  • 3
    אם לך ההודעה הזו עושה טוב - לבריאות

    אני גם לא יכול לכתוב "אמרתי לך" לפני שתחזור ל160. אז ניפגש עוד שנה שנתיים.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 12/01/2017 10:53
  • 1
    קודם שימכרו מכונות רגילות

    מעגל קשיח עם חיבור גמיש - זה בהחלט חשוב. בהחלט חידוש - אבל רק למי שיש לו כבר מכונה למעגלים רגילים. לא גמישים. מי שטרם מוכר מכונה מסחרית למעגל רגיל - זה חסר חשיבות! תמכרו קודם!
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 12/01/2017 10:44