"שוק המניות עדיין ממשיך במגמה חיובית תוך המתנה לכניסתו של טראמפ לבית הלבן. אנו מעריכים כי ירידת ערכו של האירו תתרום לכלכלה האירופית ומומלץ להגדיל חשיפה לאירופה על חשבון השוק האמריקאי הנמצא ברמות שיא". כך עולה מסקירה שבועית של כלכלני הלמן-אלדובי.

 

נקודות עיקריות מהסקירה של בית ההשקעות: "המסחר באחוזת בית צפוי להיפתח ברקע לנתוני דו"ח התעסוקה שפורסם בארה"ב בסופ"ש. ביום שישי המסחר בוול סטריט נסגר בעליות שערים ברקע לנתוני תעסוקה מעורבים שפורסמו.

 

"התנודתיות בשווקים גדלה בצורה משמעותית, הן בשוק המניות והן בשוק האג"ח ואנו מעריכים כי מצב זה צפוי להימשך גם בשבועות הקרובים, כאשר שוקי ההון בארץ ובעולם ממשיכים להיסחר בצל הרחבות מוניטריות של בנקים מרכזיים רבים בעולם ובהמתנה לחילופי הממשל בארה"ב.

 

"מבחינת אלוקציה בתיק ההשקעות, אנו ממליצים להגדיל חשיפה למניות בארץ על חשבון חשיפה לחו"ל. זאת לאור פערי תמחור בין השוק בארץ לשווקים המרכזיים בחו"ל ולאור צפי לרווחיות גבוהה וביצועים טובים של הפירמות המקומיות לעומת פירמות זרות. בחו"ל אנו מעדיפים את השוק האירופי על פני ארה"ב, לאוהבי הסיכון ניתן להגדיל במעט גם שווקים מתעוררים", סיכמו בהלמן-אלדובי.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש