המסחר בוול סטריט מתנהל היום (ה’) במגמה מעורבת, בעוד המסחר בבורסות אירופה ננעל במגמה דומה.
מדד ה-S&P יורד ב-0.22% ל-2,265.85. מדד הנאסדק עולה ב-0.04% ל-5,479.19 והדאו יורד ב-0.38% ל-19,866.14.
בגזרת המאקרו, התפרסם נתון תביעות האבטלה השבועי, שעומד על 235 אלף תביעות חדשות, לעומת צפי לנתון של 262 אלף תביעות. התפרסם גם מדד מנהלי הרכש (PMI), שרשם נתון של 57.2 נקודות, בעוד הצפי היה לנתון של 56.6 נקודות. כל נתון מעל 50 נקודות מהווה אינדיקציה לצמיחה כלכלית.
בחודש דצמבר נרשמה תוספת של 153 אלף משרות למגזר הפרטי בארה"ב, נתון נמוך מהצפי בשוק. כך עולה מסקר התעסוקה של ה-ADP שפורסם לפני זמן קצר. קונצנזוס האנליסטים צפה תוספת של בין 170 ל-172 אלף משרות במגזר הפרטי האמריקני בחודש שחלף. בינתיים, הנתון מחודש נובמבר תוקן כלפי מעלה לרמה של 215 אלף.
הנתונים מספקים אינדיקציה מסוימת לקראת פרסום דוח התעסוקה המלא מחר (שישי), הסוקר בנוסף למגזר הפרטי גם משרות ממשלתיות בארה"ב. כלכלנים שענו על סקר של MarketWatch צופים שהדו"ח של הממשלה לחודש דצמבר יצביע על תוספת של 183,000 משרות, קצת יותר טוב מקצב של 178,000 שנרשם בנובמבר.
הנפט חזר לעלות לאחר שמלאי הנפט השבועיים ירדו ב-7.1 מיליון חביות, זאת בעוד התחזיות היו לירידה של 1.8 מיליון חביות בלבד.
מניות הקמעונאיות הגדולות מאבדות גובה ולוחצות את המדדים כלפי מטה. הרקע לירידות במניות הקמעונאיות הוא נתוני המכירות בתקופת החגים שהיו נמוכים מהצפוי. מייסיס ו-ג’יי.סי. פני מובילות את המגמה.
מונסנטו, Walgreens Boots Alliance, ו-Constellation Brands פרסמו את דוחותיהן לפני הפתיחה. Helen of Troy ו- PriceSmart ידווחו לאחר הנעילה.
מניית יצרנית המטוסים האמריקאית בואינג עדיין רושמת עליות, לאחר שהודיעה אתמול כי קיבלה הזמנה חדשה מחטיבת הליסינג של ג’נרל אלקטריק בהיקף כספי של 8.255 מיליארד דולר. בסך הכל הזמינה ג’נרל אלקטריק 75 מטוסים מדגם 737 MAX של החברה.