יום המסחר הראשון של וול סטריט בשנת 2017 ננעל הערב בעליות שערים, לאחר שאתמול לא התקיים מסחר בניו יורק לרגל חופשת השנה החדשה. באירופה ננעל המסחר בעליות שערים במרבית הבורסות המרכזיות.

 

מדד ה-S&P500 עלה ב-0.85% ל-2,257.82. מדד הנאסדק עלה ב-0.85% ל-5,429.08 והדאו עלה ב-0.60% ל-19,881.76.

 

חוזים עתידיים על זהב עלו היום לאחר יום מסחר תנודתי, ונסגרו במחיר הגבוה ביותר מאז אמצע דצמבר, למרות לחץ על רקע נתוני יצור חיוביים, עלייה בשוקי המניות בעולם וכן הדולר החזק. 

 

הזהב הוסיף 10.30 דולר, או 0.9%, ונסגר במחיר של 1,162 דולר לאונקיה. מדובר בסגירה הגבוהה ביותר מאז ה-14 בדצמבר. מחירי הזהב הצליחו לעלות למרות הדולר שהתחזק לשיא של יותר מ-14 שנים. 

 

הנפט נסגר בשפל שבועיים לאחר יום מסחר שהתנהל בתנודתיות בצפי להסכם הקבלת תפוקת הנפט של ארגון אופ"ק.

 

הוצאות הבנייה בארה"ב עלו ב-0.9% בנובמבר, העלייה השישית במהלך שבעת החודשים האחרונים. כך דיווחה היום מחלקת המסחר בארה"ב.

 

כלכלנים שנסקרו על ידי מרקטווטץ’ צפו עלייה של 0.6% בנובמבר, בהשוואה לעלייה של 0.5% בחודש אוקטובר. היום תיקנה מחלקת המסחר את נתוני אוקטובר לעלייה של 0.6%.

 

מדד הייצור של מכון ניהול האספקה (ISM) טיפס ל-54.7% בחודש דצמבר מ-53.2%, מעל צפי הכלכלנים שנסקרו על ידי מרקטווטץ’. כל נתון גבוה מ-50% מסמל צמיחה.

 

11 מתוך 18 המגזרים שנסקרים במדד דיווחו על צמיחה. מדד הזזמנות החדשות קפץ ל-60.2% מ-53%, ומדד הייצור טיפס ב-4.3 נק’ ל-60.3%. שני המדדים קרובים לשיא של שנתיים.

 

"השווקים מתחילים להיות גבוהים, ולכן נצטרך לראות עובדות לאחר השבעת טראמפ. אם לא, ייתכן שיתחיל להיות ’צפוף’, ונראה מימושי רווחים", ציינו היום ב-Panmure Gordon.

 

ענקית הרכב האמריקאית פורד הודיעה כי תבטל את תוכניותיה להשקיע 1.6 מיליארד דולר בהקמת מפעל רכב חדש במקסיקו, ובמקום זאת תשקיע כ-700 מיליון דולר בהרחבת פעילותה במישיגן.

 

 

מניית יצרנית המדפסות זירוקס מזנקת לאחר שבנק ההשקעות ג’יי.פי מורגן צ’ייס העלה את ההמלצה עליה מ"משקל יתר" ל"נייטרלי".

 

נשיא ארה"ב הנבחר טראמפ תקף את ג’נרל מוטורס בציוץ בטוויטר, באומרו כי החברה מייצרת רכבי שברולט קרוז במקסיקו ושולחת אותם חזרה לארה"ב ללא מס.

 

אנליסטים ב-Evercore שינו את המלצתם למניית וולט דיסני ל"קנייה" מ"החזק", והעלו את מחיר היעד מ-103 דולר למניה ל-120 דולר.

 

וריזון - מחיר היעד של החברה הועלה על ידי סיטי מ-55 דולר למניה ל-60 דולר, וההמלצה ל"קנייה" מ"נייטראלי".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש