ארז צדוק, מנכל קרנות אביב<br>קרדיט: יח"צ
ארז צדוק, מנכל קרנות אביב קרדיט: יח"צ

"שוק המניות צפוי להיות הבחירה המועדפת גם ב-2017". כך עולה מהתייחסותו של ארז צדוק, מנכ"ל קרנות אביב להחלטת הריבית בארה"ב ולהשלכות על שוק ההון.

 

לדברי צדוק, "החדשות אתמול כמובן לא היו העלאת הריבית, אלא הערכת הפד כי צפויות שלוש העלאות ריבית ב-2017 ולא שתיים כפי שצפה השוק. צריך להבין שברמות האלה העלאות הריבית טובות לשוק ההון בכלל וגם לשוק המניות בפרט. ההיסטוריה מלמדת שקיים פער של שנתיים בין השינויים בריבית לבין ההשפעה שלהם על שוק המניות כך שגם במקרה של השפעה שלילית של העלאות הריבית על שוק המניות, היא לא תגיע בשנה הקרובה.

 

"מעבר לכך, שוק ההון איננו אוהב את הריבית האפסית שגורמת בין השאר לתנודתיות מאוד גדולה במניות עצמן, והעלאת ריבית מחצי אחוז לאחוז ורבע עשויה להיחשב לחיובית עבור שוק המניות, כפי שביפן בה יש ריבית אפסית כבר מספר עשורים, לריבית מתאם חיובי לשוק המניות והעלאות ריבית גוררות עליות בשוק המניות. עליות בתשואות האג"ח האמריקאי יביאו לעליות בתשואות האג"ח הישראלי ויתחילו לייצר הזדמנויות השקעה באג"ח, אם כי תהליך המשך העלאות הריבית יביא להפסדי הון. שוק המניות, למרות העלאות הריבית והעלייה בתשואות האג"ח, צפוי להיות הבחירה המועדפת גם בשנת 2017", סיכם צדוק.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש