סקירה של מודי שפריר, ראש מחלקת המחקר בחברת הברוקראז’ IEB – Israel Equity & Bonds .

1. בישראל: בהחלטת הריבית הנוכחית בחר ב"י בגישה פחות ניצית ביחס לזו שבחודש שעבר, תוך שימת דגש על התמתנות מסוימת בקצב צמיחת הכלכלה המקומית, ועל אי הודאות בנוגע לעתיד הביקושים העולמיים.

2. בשבוע האחרון פורסמו נתונים מעורבים בנוגע לכלכלה המקומית, אשר מצביעים מחד על התמתנות הצמיחה (יציבות במדד המשולב, התמתנות העלייה במדדי פדיון לכל ענפי המשק), ומאידך על המשך העלייה בביקושים המקומיים (עלייה במכירות רשתות השווק וברכישות בכרטיסי האשראי).

3. אג"ח ממשלתי בארה"ב: להערכתנו, תוכנית ההקלה הכמותית (QE2) תוכרז בישיבתו הקרובה של הפד.

4. במידה והיקף התוכנית יהיה גבוה מהציפיות, ובמידה ובהצהרתו יותיר לעצמו הפד עוד מקום להמשך רכישות בעתיד, ייתכן מאד כי נחזה בירידה בתשואת ה- Treasuries ל- 10 שנים (אשר כבר עלתה בכ- 27bp מ- 08.10.2010 בשל חשש כי היקף התוכנית יהיה נמוך מההערכות הראשוניות). עם זאת, להערכתנו, מרבית השפעת התוכנית מגולמת כבר בשווקים.

5. אג"ח ממשלתי בישראל: אנו ממשיכים עם המלצתנו מהשבוע שעבר, להמשיך ולקצר במעט את התיק הממשלתי למח"מ של כ- 3.5 שנים.

6.אופן ההקצאה: את האפיק השקלי אנו ממליצים להחזיק בעיקר דרך מק"מים לחצי שנה, מזומן וגילונים. את האפיק הצמוד אנו ממליצים להחזיק דרך אגרות החוב הארוכות.

7.פתיחת המרווח בין תשואת ה- IRS לעשר שנים לתשואת הממש"ק הסינתטי לעשר שנים, לרמה של +7bp (מרמה של -10bp ב- 19.09.2010) תומכת אף היא בקיצור מח"מ התיק.

8. כמו כן, בדומה לשבוע הקודם, חזינו גם השבוע בעלייה (אם כי מתונה יותר) בממוצע תשואות האג"ח ל- 10 שנים של המדינות המדורגות A (+8bp).

9. אגרות חוב קונצרניות שקליות בריבית קבועה: לאור העלייה ביחס המרווחים "שקלי ריבית קבועה / צמוד" לרמה של 87%, אנו ממליצים להגדיל בהדרגה את אגרות החוב באפיק זה, ולהתמקד במספר אגרות חוב בהן המרווח הממוצע גבוה או שווה למרווח הממוצע באגרת החוב הצמודה המקבילה.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש