רוסאריו ייעוץ ומחקר פרסמו היום סקירה על תדיראן הולדינגס המתמקדת בסיבות לחולשת המניה. ערן יעקובי מציין כי "בימים האחרונים מתרוצצות ספקולציות לגבי החולשה במניית תדיראן הולדינגס ומתחיל גם לעלות החשש שהמניה לא תיכנס לרשימת ת"א 125 החדשה, בעדכון הקרוב. נזכיר כי מניית החברה ראתה שיא של כל הזמנים בתחילת חודש ספטמבר האחרון ובשער של 107.7 ש"ח. ביחס לאותו שיא, מניית החברה כבר איבדה כ- 22%.
"עוד נזכיר כי גם הרבעון השלישי שדווח בחודש שעבר, הצביע על תוצאות שיא ביחס לרבעוני הקיץ בשנים האחרונות. אנו לא מוצאים שום תחזית עולמית על התקררות ואף להיפך: כדור הארץ ממשיך להתחמם והקיצים הבאים אינם צפויים להיות קלים יותר. אז מה קרה?
"כבר בתגובה לדו"חות הרבעון השלישי ומרות ההתלהבות מהתוצאות, ציינו כי נראה לנו שריצת המניה נראיתה לנו מוגזמת ושיקפה עתיד שכולו ורוד ללא תקלות וללא שינויים. בפועל הדגשנו שוב כי מדובר ביבואן מוצלח ככל שיהיה, אבל עדיין יבואן המבוסס על מוצר אחד (גם אם אנו רואים בו מותגד פרמיום). אמנם נכון שהחברה פונה גם לעולם הפרוייקטים של התחדשות והתייעלות אנרגטית, אך תחום זה עדיין אינו מהווה רגל שניה ויציבה. עוד ציינו את התלות ביצרן סיני אחד גדול שברור מה יעשה שיעול קטן שלו לתוצאות החברה. גם כאן, החברה אמנם מחזיקה מפעל בעפולה ומנסה לצמצם סיכון בתלות בספק, הסיכון עדיין גדול.
"אי לכך, חשבנו שהמניה מתומחרת ביתר והזהרנו לגבי התכווצות מכפילים דרמטית כשיהיה פחות נוח. גם לא היינו בטוחים ששוק ההון מפנים תשלומי מס בשיעור של 25% החל מהשנה הבאה, בניגוד למס אפסי עד כה.
"הרבה מהשמועות בימים האחרונים סבבו את התפטרותו המפתיעה של סמנכ"ל הכספים דווקא בתקופה הכי טובה של החברה. אנו לא נכנסים לרכילות וכמה שהנושא לא ברור, לא היינו קושרים ירידה דרסטית במניה הנמשכת מאז הדו"חות לאירוע הספיציפי הזה. אז מה בכל זאת?
"ועדת הרפורמות בראשות ח"כ אלי כהן, אישרה רפורמה במכון התקנים שנועדה לבטל את המונופול של המכון בבדיקת יבוא המחוייב בעמידה בתקנים של בטיחות, בריאות וסביבה. המשמעות היא שהבדיקות ייפתחו לתחרות מול מעבדות פרטיות שיוסמכו לכך.
"בימים האחרונים, חלה התקדמות בין משרד האוצר וההסתדרות בנוגע להדרגתיות שבה יחלו בדיקות היבוא במעבדות פרטיות ומסומכות למוצרים שונים... בפעימה השלישית של הרפורמה בצמבר 2019, יחלו הבדיקות למערכות אנרגיה ומזגנים. מעבודות מחקר של המשרדים המעורבים, עולה כי פתיחת לבדיקות יבוא לתחרות מקבילה, תקצר את זמני הבדיקה באופן מהותי. צפוי לנבוע חיסכון מהותי של כ- 240 מיליון ש"ח בשנה במחירי היבוא.
"בקיצור, רמת הסיכון עולה וייתכן ובשנים הקרובות (החל מ- 2019) נראה כאן תחרות של יבוא מקביל בתחום ומתחרים אגרסיביים העלולים לפגוע במרווחים של תדיראן הולדינגס ושל אלקטרה צריכה בתחום המזגנים ונזכיר כי הן מחלקות ביניהן כ- 80% מהענף.
"קבענו את השווי ההוגן לחברת תדיראן הולדינגס על כ- 750 מיליון ש"ח או 88 ש"ח למניה. אנו לא בטוחים שהגיע הזמן לנצל את הירידות החדות במניה עדיין, אלא להמתין להתפתחויות ולתוצאות הרבעון הרביעי והשפעתם המלאה של החגים שחלו בו וכן הדיווח השנתי לגבי הסיכונים. לגבי הרבעון השלישי שהיה נטול חגים, הוסבר לנו כי לא היתה לזה משמעות וגם לא היתה התייחסות מהותית לנושא בדיווחי הרבעון השלישי, כך שאנו לא מצפים לדיווח שהחגים שחלו ברבעון הרביעי השפיעו לרעה על התוצאות", סיכמו ברוסאריו.