במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר (חמישי) כי "הדולר-שקל צונח אל מתחת ל-3.785 ונסחר ברמתו הנמוכה ביותר מאז ה-9 בנובמבר. שבירה מתחת ל-3.80 עשויה לערער את המבנה השורי של המגמה ולהאיץ את הירידה לעבר רמות שפל חדשות. היחלשותו של הדולר נובעת בימים האחרונים בעיקר מהסבת תשומת הלב של המשקיעים אל האירו, וזאת לאחר משאל העם באיטליה ולקראת ישיבת המדיניות של ה-ECB, כאשר הפעילים בשוק נערכים לאפשרות שהבנק האירופי יאותת על צמצום ההרחבה הכמותית.
"אם הבנק אכן יאותת על שינוי במדיניות, האירו צפוי להתחזק. מנגד, אם הבנק יודיע על הארכת התוכנית הכמותית, האירו שוב צפוי לחזור למסלול הירידה.
"ובאשר לדולר, התיקון החד של השבועיים האחרונים תואם את התיסוף החד שראינו בעקבות נצחונו של טראמפ, ונראה שהסוחרים מבינים כי דחפו את השטר הירוק מעט גבוה מדי. כעת כולם ממתינים להחלטת הריבית של הבנק הפדרלי בשבוע הבא, כאשר ההערכה הרווחת היא שהבנק יעלה את הריבית, אך מה שיכריע את המגמה של הדולר בחודשים הקרובים הוא קצב העלאות הריבית ב-2017", הוסיפו ב-FXCM.