רמי לוי<br>קרדיט: פלאש90, נתי שוחט
רמי לוי קרדיט: פלאש90, נתי שוחט

רוסאריו ייעוץ ומחקר פרסמו היום תגובה לדו"חות רמי לוי: "ביצענו ניתוח קצת יותר מעמיק בנושא הפדיון למ"ר שהוא פרמטר חשוב יותר מבחינתנו לעומת המכירות למ"ר".

 

השקפת רוסאריו: "החברה אמנם מדווחת על רבעון של התאוששות, אך אנו עדיין מוצאים לנכון לחדד מספר נקודות שממשיכות להדאיג אותנו: כאמור, החברה מדווחת על עלייה של כ-1% במכירות חנויות זהות לעומת הרבעון המקביל אשתקד. אבל, גם ברבעון זה, אנו שבים ומדגישים, כי לדעתנו, הנתון הרלוונטי יותר לבחינה ולהשוואה לנתוני אשתקד של החברה הוא נתון הפדיון ולא המכירות (עמדנו על ההבדל בין שני הנתונים הללו בדוחות החברה.

 

"בהסתכלות על תשעת החודשים, התוצאות בכל הנוגע לפדיון חנויות זהות ופדיון למ"ר, ממשיכות לסבול משחיקה משמעותית לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הפדיון למ"ר וסך הפדיון בחנויות זהות, נשחקו כל אחד בכ-5.7%. הפדיון הממוצע למ"ר של הרשת כולה ירד בכ-11.5%.

 

"לסיכום, כמו אצל יתר קמעונאיות המזון שפרסמו את דוחותיהם הכספיים, גם במקרה של רמי לוי, אנו רואים עלייה ברווחיות הגולמית, שמגולגלת למטה לשורות הרווח התפעולי והנקי. ברבעון זה רשמה החברה תוצאות יותר מעודדות בהשוואה לאלה של הרבעון הקודם ובוודאי שביחס לרבעון המקביל, שהיה כאמור חלש באופן חריג (ולכן השוואה אליו יוצרת אוטומטית תחושה של אופטימיות בנוגע לתוצאות הרבעון הנוכחי), אך לאור הנקודות שהעלנו לעיל, אנו נוקטים בעמדה זהירה יותר בתחזיות שלנו להמשך.

 

"שווי ומומנטום: למרות הסנטימנט החיובי בשוק מאז פרסום הדוחות, אנו ממשיכים לנקוט בעמדה זהירה יותר בהערכת השווי של החברה. לאור הנקודות שמנינו לעיל בעניין שחיקת הפדיונות למ"ר ובחנויות זהות, יחד עם נתוני צמיחה איטית יותר מהחזויה לשנת 2016, ומספר רבעונים של שחיקה בפרמטרים התפעוליים, אנו מעדיפים להמתין ולהיווכח האם השיפור שהציגה ברבעון השלישי הוא בר קיימא. בסיקור שהשקנו הערכנו את השווי ההוגן למניית רמי לוי בכ-151 ש"ח.

 

"אחרי דוחות הרבעון השני והשחיקה בתוצאות עדכנו את המודל כך ששיקף שווי של 148 ש"ח למניה. היום, ועל רקע ההתאוששות בתוצאות, אנו שבים לשווי ההוגן ביום השקת הסיקור – 151 ש"ח", סיכמו ברוסאריו.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    אנליסטים אמיצים

    עוד אנליסט אמיץ שאוזר אומץ ומסמן מטרה סביב לפגיעה האחרונה. אני אופטימי שהמכירות ימשיכו לצמוח והמרווחים יחזיקו מעמד בקונסטלציה הקמעונית החדשה. עם מכפיל 15 כעת, יש עוד הרבה מסלול לרוץ.

    • אסלנה
    • 28/11/2016 20:01