גנט ילן, לשעבר יור הפדרל ריזרב<br>
גנט ילן, לשעבר יור הפדרל ריזרב

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר (חמישי) כי "לאחר תיקון מתבקש של יומיים, הדולר-שקל שוב מטפס מעלה בחוזקה ונסחר בין 3.86-3.87, וזאת על רקע הציפיות הגואות להעלאת ריבית בישיבת המדיניות של הבנק הפדראלי בדצמבר. בעולם, מדד הדולר כבר נושק ל-102 ונסחר ברמתו הגבוהה ביותר מאז אפריל 2003.

 

"על רקע נתוני המקרו החיוביים שפורסמו אמש (עלייה של 0.4% בהזמנות של מוצרים בני קיימא) ופרסום הפרוטוקולים מישיבת הפד האחרונה, שתמכו בצפי להעלאת ריבית, בשוק מתמחרים כעת סבירות של כמעט 100% להעלאת ריבית בדצמבר. אולם מה שמקנה לדולר את העוצמה היחסית שלו כרגע היא לא רק הצפי להעלאת ריבית בדצמבר, אלא הצפי להמשך סבב העלאות הריבית ב-2017 וזאת על רקע ההערכה כי מדיניותו הכלכלית של דונאלד טראמפ תביא לעלייה באינפלציה, מה שיחייב את הבנק הפדראלי לנרמל את הריבית בקצב מהיר מהמתוכנן. גם המשך עליית התשואות על אג"ח של ממשלת ארצות הברית מגלם את הערכה זו של השוק.

 

"מנגד, האירו ממשיך לאבד גובה למול הדולר וזאת לקראת משאל העם באיטליה ולקראת הבחירות בצרפת ולאור החשש כי ניצחונו של טראמפ יחזק את הכוחות הלאומניים והמתנגדים לאיחוד במדינות המפתח באירופה. ברמה הטכנית, נראה כי רמת ההתנגדות המשמעותית של הדולר-שקל היא 3.88, כאשר גם אתמול הצמד לא הצליח לפרוץ רמה זו. פריצה מעל רמה זו תסלול את הדרך לבחינת הגבול העליון והמשמעותי ב-3.90", הוסיפו.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש