דיסקונט – בנק מסחרי הרביעי בגודלו בישראל (במונחי שווי שוק) המספק מגוון שירותים בנקאיים בארץ, ובחו"ל באמצעות חברות הבת באירופה ובארה"ב. הבנק שולט בבנק מרכנתיל (100%); חברת כרטיסי האשראי כ.א.ל (72%); ומחזיק בבנק הבינלאומי (20%). מניות הבנק נסחרות במדד ת"א 25 לפי שווי שוק של 8.16 מיליארד שקל.

 

מתחילת השנה, מניית הבנק עלתה בכ- 2% לאחר שרשמה התאוששת החל מחודש יוני. קודם לכן המניה נסחרה במגמה שלילית בדומה למגמה במניות הפיננסים בישראל.

 

יום המסחר האחרון התאפיין במגמה חיובית והמניה סגרה בעליה של כ- 2% לרמה של 723.6 נקודות, שיא שנתי והשער הגבוה ביותר מאז דצמבר 2015.

 

 

גרף מניית דיסקונט; מקור: sponser charts

 

מהזווית הטכנית המניה דשדשה בחודשיים שחלפו בטווח מחירים ברור כאשר אזור 680 נקודות שימש כגבול תחתון ורמת תמיכה בעוד שאזור 715-720 כגבול עליון והתנגדות.

את יום המסחר האחרון המניה חתמה בעליה מעל 720 נקודות כך שבפועל המניה פרצה את השיא השנתי האחרון ורמת ההתנגדות הנ"ל. פרמטר זה מהווה אישור לסיום הדשדוש הנוכחי ויציאה למגמה עולה חדשה.

 

הנחת עבודה - פריצת אזור 715-720 מהווה טריגר חיובי להמשך המגמה החיובית כאשר אזור 745 סומן כמחיר יעד קרוב. במידה ותתקיים התבססות מעל אזור 715 לפני המשך המגמה, התבנית החיובית תקבל אישור נוסף. מחיר היעד הסופי סומן באור 772 נקודות

 

בהצלחה

 

מסחר דרך הבנק בעמלות שיפתיעו אותך >>

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש