דונלד טראמפ<br>קרדיט: depositphotos / wadiifekar
דונלד טראמפ קרדיט: depositphotos / wadiifekar

"בדומה ל - Brexit, השווקים לא מתמחרים הפתעה ב- 8.11" - כך עולה מסקירת מאקרו שבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון. להלן עיקרי הסקירה:

 

"בשבוע האחרון השווקים נקטו בגישה דפנסיבית כאשר על הפרק החלטת ריבית הפד הצפויה ב-2.11, נתוני התעסוקה בשישי וכמובן הבחירות בארה"ב. עם זאת חשוב לציין כי מכלול נתוני המקרו שפורסמו השבוע היו חיוביים לשווקים. נתוני הצמיחה בארה"ב ובאנגליה אשר הפתיעו מעלה, האינפלציה באירופה מראה סימנים מעודדים וכמובן דו"חות החברות אשר מפתיעים לטובה.

 

"למרות שאין ציפייה לפעולה של הפד בשבוע הקרוב, השווקים נוקטים משנה זהירות ואף ירדו במסחר בסוף יום שישי עם פרסום הידיעה לגבי החלטת ה-FBI לפתוח בחקירה נגד הילרי קלינטון. בשבוע הקרוב השווקים יגיבו להתפתחויות הפוליטיות ולהשלכות החקירה נגד קלינטון יותר מאשר לנתונים הכלכליים. עלייה משמעותית באי הוודאות הפוליטית תומכת ב-flight to safety , ירידה בשוקי המניות והעדפה לאפיקים כגון הדולר, אג"ח וזהב. הנתונים שיתפרסמו השבוע כוללים את ההכנסה האישית ואינפלציית PCE (מחר), החלטת ריבית הפד ביום רביעי ונתוני התעסוקה ביום שישי.

 

"מאקרו ישראל: סקר חברות של בנק ישראל מצביע על שיפור של ממש באופטימיות של הסקטור העסקי ברבעון ג’. לפיו, התרחבות ניכרת מורגשת בתעשייה, במסחר, בשירותים ובתקשורת. בנק ישראל מזהה ש’תמונת הפעילות הכלכלית מוסיפה להיות חיובית’. מחר יתפרסמו מספר נתונים חשובים כולל אבטלה, ייצור ופדיון.

 

"מאקרו גלובלי - הצמיחה ברבעון ג’ בארה"ב הפתיעה לטובה ועלתה ב-2.9% עם גידול בצריכה, ביצוא ובהשקעות בענפי המשק, זאת לעומת ירידה בהשקעות בבנייה למגורים. סקרי הציפיות השונים בארה"ב מצביעים על שיפור בפעילות, בפרט בשירותים. הצמיחה באנגליה הפתיעה מעלה והתשואות הארוכות כבר מעל הרמות שהיו לפני הברקזיט. מסתמן שיפור במדדי האמון העסקי באירופה בכלל ובגרמניה בפרט.

 

"שוק האג"ח: התשואות בארה"ב ממשיכות לזחול כלפי מעלה על רקע נתונים חיוביים וציפייה גוברת להעלאת ריבית בדצמבר. נתונים חיוביים יחסית באירופה גם מקטינים את הסבירות להרחבה נוספת. מדובר במהלך אגרסיבי של עליית תשואות בארה"ב, עלייה של 35 b.p מאז אוגוסט. מדובר ברמות תשואות אטרקטיביות בהנחה שהפד ימשיך להיות זהיר בתוואי העלאת הריבית ב-2017.

 

"זום אין: מה צפוי בשוק האג"ח אם טראמפ ינצח בבחירות? בדומה לברקזיט, השווקים לא מתמחרים כמעט תרחיש שטראמפ מנצח בבחירות: התגובה המיידית צפויה להיות דומה לברקזיט - התחזקות הדולר, ירידת תשואות וירידה במניות. עם זאת, התגובה בהמשך אינה חד משמעית", סיכמו בלידר.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש