מספר האמריקנים שהגישו בקשות חדשות לקבלת דמי אבטלה בשבוע שחלף הסתכם ברמה מנוכת עונתיות של 249 אלף, ירידה של 5,000 לעומת הנתון מהשבוע הקודם שנותר ללא שינוי. קונצנזוס האנליסטים צפה עלייה לרמה של 257 אלף לעומת 254 אלף בשבוע הקודם. הדרישות נמצאות מתחת לרף ה-270 אלף מזה 14 שבועות ברציפות, נתון שנרשם לאחרונה רק בימי ניקסון.

 

ממוצע הדרישות הראשוניות בארבעת השבועות האחרונים, המחליק את התנודתיות של הנתונים השבועיים, ירד ל-253.5 אלף לעומת 256 אלף בשבוע הקודם - הרמה הנמוכה ביותר מאז דצמבר 1973. בתוך כך, מספר האמריקנים שכבר מקבלים דמי אבטלה ירד ל-2.058 מיליון לעומת נתון מתוקן כלפי מטה של 2.064 מיליון מהשבוע שעבר.

 

בשוק ממתינים עתה לפרסום דוח התעסוקה האמריקני שיתפרסם מחר ומכסה הן משרות ממשלתיות והן את המגזר הפרטי. דוח התעסוקה לחודש ספטמבר ימשיך לעצב את הצפי לכיוון הפד בדצמבר, על רקע הציפיות המתגברות להעלאת ריבית. הקונצנזוס עומד על כ-174 אלף משרות חדשות, כאשר לדברי האנליסטים, כל מספר נמוך מ-150 אלף ייתפס בשווקים כנתון מאכזב שמפחית את ההסתברות לעליית ריבית.

 

נזכיר כי אתמול (רביעי) פורסם בארה"ב סקר התעסוקה של ה-ADP, המעריך את מספר המשרות במגזר הפרטי במדינה. לפי ה-ADP, בחודש ספטמבר נרשמה תוספת של 154 אלף משרות במגזר הפרטי האמריקני - מתחת לציפיות האנליסטים לרמה של 166 אלף ומתחת לנתון מהחודש הקודם שעודכן כלפי מטה ל-175 אלף.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש