המסחר בניו יורק נסגר הערב במגמה חיובית על רקע דיווחים כי מדינות אופ"ק הגיעו להבנות באשר להסכם להגבלת תפוקת הנפט הגולמי. גם נאומה של יו"ר הפדרל ריזרב, ג’נט ילן, בפני ועדת השירותים הפיננסים בקונגרס האמריקאי עמד במוקד. המסחר באירופה ננעל במגמה חיובית, בעוד ששוקי אסיה ננעלו במגמה מעורבת. המסחר בוול סטריט ננעל אמש בעליות שערים.

 

מדד ה-S&P עלה ב-0.53% ל-2,171.30. מדד הנאסדק עלה ב-0.24% ל-5,318.55 והדאו עלה ב-0.6% ל-18,338.42.

 

חוזים עתידיים על נפט עלו לשיאים יומיים חדשים הערב לקראת הסגירה, על רקע דיווח של רויטרס כי מדינות אופ"ק הגיעו לכדי הסכם באשר להגבלת תפוקת הנפט הגולמי. מהדיווח עולה כי הארגון עשוי להודיע על הסכם, אך לא יספק פרטים עד סוף הפגישה.

 

יושבת ראש הבנק הפדרלי בארה"ב, ג’נט ילן, אמרה היום כי התנאים הפיננסיים של הבנקים המובילים בארה"ב "התחזקו משמעותית" מאז המשבר הפיננסי, ואף שרטטה בקווים כלכליים את הצעדים שהבנקים שוקלים על מנת לוודא כי לבנקים הגדולים יש די ’ריפוד’ וכן לוודא כי לבנקים הקטנים יותר עומדים בפני פחות דרישות מחמירות.

 

שמונת הבנקים הגדולים והחשובים ביותר מבחינת המערכת הכלכלית העולמית רשמו גידול בהון של כ-800 מיליארד דולר מאז 2008, אמרה ילן. "עלינו ללבחון בזהירות את השפיות השינויים הרגולטוריים ליציבות הכלכלית," הוסיפה. ילן לא הזכירה את פרשת וולס פרגו בנאומה.

 

בגזרת המאקרו, פורסם נתון מכירות המוצרים בני קיימא בארה"ב, שנותר ללא שינוי - בניגוד לתחזית שצפתה ירידה של 0.1% במכירות מוצרים אלו.

 

ב-17:30 (שעון ישראל) התפרסם הנתון השבועי של מלאי הנפט הגולמי בארה"ב שרשם ירידה חדה של 1.9 מיליון חביות בשבוע שעבר, בעוד האנליסטים ציפו לעלייה של 2.4 מיליון חביות, לעומת ירידה של 6.2 מיליון בשבוע הקודם. זהו השבוע הרביעי ברציפות בו נרשמת ירידה בנתון זה.

 

 מיילן ריכזה עניין לאחר שפורסם כי שלושה סנאטורים שלחו מכתב למשרד המשפטים האמריקאי, ובו דרישה לפתוח בחקירה כנגד החברה, לאחר הנזיפה שספגה בשבוע שעבר מהקונגרס. "חברות יכולות לשדוד ולהרוויח רווחים עצומים מהאזרחים משלמי המיסים" נכתב במכתב.

 

נייקי פרסמה אמש את דוחותיה הרבעוניים. החברה הכתה את תחזיות האנליסטים ורשמה רווח של 0.73 דולר למניה, לעומת צפי של 0.56 דולר למניה. סך המכירות לתקופה הנמדדת עמד על 9.1 מיליארד דולר, עליה של 8.1% לעומת השנה שעברה. למרות הנתונים המעודדים הללו, מניית החברה נפלה במסחר המוקדם - כאשר נראה כי הסיבה לכך היא חולשה בנתון ההזמנות העתידיות של מוצרי החברה.

 

בעקבות הטלטלה שחווה וולס פארגו על רקע החשיפה כי עובדיו פעלו בדרכים לא חוקיות על מנת להגיע ליעדי מכירות שהציבה ההנהלה, וויתר המנכ"ל ג’ון סטאמפ על שכר והטבות בשווי 41 מיליון דולר. סטאמפ, שספג ביקורת נוקבת ממחוקקים אמריקנים לאחרונה, הודיע כי ימשיך בתפקידו ולא יתפטר בעקבות השערוריה, שהעלתה לכותרות את הפגמים בתרבות התאגידית בבנקים הגדולים.

 

בלאקברי תפרסם היום את דוחותיה הרבעוניים. החברה, שספגה ירידה אסטרונומית של יותר מ-90% בשווי השוק שלה במרוצת 10 השנים האחרונות, צפויה להציג הפסד של 0.05 דולר למניה.

 

על פי דיווחים בארה"ב, שוקלת ענקית הקמעונאות וול-מארט להשקיע מיליארד דולר ב-Flipkart, הקמעונאית האינטרנטית הגדולה בהודו. ביוני הודיע מנכ"ל אמזון, ג’ף בזוס, כי החברה בניהולו תשקיע כ-3 מיליארד דולר במטרה להגדיל את בסיס הלקוחות שלה בשוק ההודי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    ברשות המים מזהירים מ-40 כתמי זיהום |8|

    ברשות המים מזהירים מ-40 כתמי זיהום מתעשייה כל מי שהקשיב לדבריה שרה אלחנני, מנהלת אגף איכות המים ברשות המים היום בכנס המכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה, יצא מודאג בכל הנוגע לאיכות מקורות המים בישראל. "רק בעשור האחרון סגר משרד הבריאות כ-200 קידוחים, המהווים כ-20% מכלל קידוחי מי השתיה בישראל בגלל בעיות זיהום" כל מי שהקשיב לדבריה שרה אלחנני, מנהלת אגף איכות המים ברשות המים היום בכנס המכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה, יצא מודאג בכל הנוגע לאיכות מקורות המים בישראל. "האתגר שמחכה לנו בשנים הקרובות הוא התמודדות בעיות איכות מקורות המים, ושימור ושיקום מקורות המים טבעיים". רק בעשור האחרון סגר משרד הבריאות כ-200 קידוחים, המהווים כ-20% מכלל קידוחי מי השתיה בישראל בגלל בעיות זיהום זו כמות אדירה שמשתווה ללמעלה מ-100 מיליון קוב מים בשנה, שנסגרו בגלל בעיות זיהום", אמרה אלחנני. "יש לנו כ-300 אתרים, 40% בשלב של חקירה ו-60% בטיפול". אלחנני פירטה את הזיהומים השונים להם חשופים אזרחי מדינת ישראל. רק היום חשפה כי איתרו חומרי נפץ מהתעשיות הביטחוניות שחלקם בעלי השלכה בריאותית. באזור התעשייה ראם התגלה לאחרונה חומר הנפץ RDX, חנ"מ שאין לו תקן בארץ. "הוא רעיל במיוחד וכנראה גם סרטן. הוא נמצא בריכוז של פי 3 ויותר מההמלצה לתקן. כיום האתר הזה בהכנה לתוכנית ניטור". בנוסף, בקידוח סקר בנתניה נמצאו תרופות ושאריות תרופות במי התהום. "נכנסנו למפעל פלנטקס טבע (בנתניה) ואתם רואים פה שנמצא סל תרופות רק במי התהום. יש היום 40 כתמי זיהום מתעשייה. בעיקר של תעשיות בטחוניות שייצרו כתמים ענקיים בגוש דן. בלי טיפול הם (הזיהומים) יכולים לשרוד עשרות שנים בתנאי האקוויפר שלנו. חומרים אלו גם מתנדפים ויש להם לחץ אדים מאוד גבוה. הם יכולים לחדור לתשתיות ולעכב פיתוח של תשתיות". "במשך עשרות שנים אתרים אלו לא טופלו כי מדינת ישראל לא הייתה מוכנה להכיר באחריות שלה לתקן נזקים סביבתיים שנגרמו על ידה", הוסיפה אלחנני. "מה שעזר מאוד בשנים האחרונות זה תנופת הבנייה והצורך לשחרר שטחים לבינוי, שגרמו לזה שחלק מהאתרים המזוהמים טופלו". כך לדוגמא, 12 אלף טון קרקע מזוהמת פונתה מאתר מתחם תע"ש מגן בנחלת יצחק. "14 קידוחים של מי שתיה נסגרו כשגילינו את הסיפור בתע"ש - בתל אביב, רמת השרון והרצליה", הוסיפה. עלויות השיקום נאמדות בעשרות מיליוני שקלים
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • zsarit9
    • 29/09/2016 00:49