ביולייט השקעות (ת"א: בולט), חברת ניהול ואחזקות המתמחה בטכנולוגיות ביו-רפואיות מודיעה כי משרד הפטנטים האמריקאי אישר את בקשת הפטנט של חברת הבת, איי-אופטימה (מוחזקת בכ 84%). בקשת הפטנט שאושרה מגינה על מערכת הלייזר שפיתחה החברה לטיפול בגלאוקומה והורדת הלחץ התוך עיני.
לדברי ד"ר יהושע דגני מנכ"ל איי אופטימה: " קבלת אישור הפטנט רחב היקף הינה הישג משמעותי של החברה ומחזק משמעותית את מערך הפטנטים של החברה– האישור מטעם משרד הפטנטים האמריקאי מצטרף לשורה ארוכה של פטנטים שקיבלנו בעבר, ממשרדי הפטנטים היפני, האירופאי והישראלי. לאיי-אופטימה מערכת פורצת דרך לטיפול לא פולשני בגלאוקומה, והיום אנו מקבלים חיזוק נוסף לקניין הרוחני של החברה".
עוד הוסיף מר דגני: "חשוב לי להדגיש כי אישור הפטנט הינו מקיף למדי ולמעשה מקנה לחברה בלעדיות על דיקוק דופן העין באמצעות לייזר מסוג כלשהו על מנת לאפשר מעבר נוזלים מחוץ לעין, הורדת הלחץ התוך עיני אשר עליה בו היא הגורם למחלת הגלאוקומה".
מערכת הלייזר של איי-אופטימה הינה ייחודית לטיפול בגלאוקומה הנגרמת מעליה בלחץ התוך עיני. המערכת בעלת יכולת סריקה ובקרה ומאפשר סילוק רקמה מקיר גלגל העין, תוך שמירה שגלגל העין לא ייפרץ ולא יגרם נזק לעין ובמקביל מאפשר ניקוז נוזלים יעיל, הגורם לירידה הלחץ התוך עיני והלכה למעשה טיפול במחלת הגלאוקומה. שיטת טיפול זו הינה ייחודית בכך שאינה פולשנית ואינה פורצת את גלגל העין כפי שנעשה בטיפול הקונבנציונאלי. כתוצאה מטיפול ייחודי זה נמנעים סיבוכים וזיהומים האופייניים לשיטות טיפול פולשניות ואגרסיביות. יש לציין כי בימים אלו מקדמת החברה את החדרת המוצר המסחרי, IOPTIMATE, באירופה באסיה , בדרום אמריקה וקנדה ועומדת להתחיל בניסויים מול ה FDA האמריקאי.