חלל תקשורת בע"מ, עוסקת במתן שירותי תקשורת לוויינית ללקוחותיה. החברה מספקת את שירותיה באמצעות לוויני עמוס אשר בבעלותה כשהפעילים שבהם הם עמוס 2, 3, ו 4. בין לקוחות החברה ניתן למנות חברות המספקות שירות טלוויזיה רב ערוצית, רשתות שידור של טלויזיה, רשויות מדינה ועוד מגוון חברות. החברה נסחרת במדד ת"א 100 בשווי שוק של 805 מיליון ש"ח טרם הירידה הצפויה.
הסיבה לצניחת החברה הבוקר כבר ידוע כמעט לכל, ביום שבת הייתה אמורה החברה לשגר את הלוויין החדש עמוס 6, הלוויין החדש אמור היה להחליף את הלוויין עמוס 5 אשר אבד בחלל ב 21 לנובמבר 2015. ביום חמישי האחרון כהכנה לפני השיגור ארע פיצוץ באתר השיגור בפלורידה והתוצאה מכך נהרס הלוויין לחלוטין. הנזק של חברה ברור והוערך על ידיה בדיווח שלה אמש. מיותר לציין שעסקת המכירה של החברה לסיניים אשר דווחה ב 24.8 בשווי של 1.1 מיליון שח כבר לא תתקיים ככל הנראה לאחר כשלון השיגור.

חלל תקשורת – גרף שבועי
מהבחינה הטכנית המצב לא טוב, החברה צפויה לפתוח את המסחר בירידות חדות ובשפל חדש מתחת לשפל של 2900 נקודות אותו שפל שבלם את הצניחה במניה בסיום שנת 2015. הפעם המקרה שונה שכן העמוס 6 היה אמור להחליף את עמוס 5 ולפצות על אובדן ההכנסות ממנו ואף מעבר לכך. לכן עד שלא יהיה פתרון באופק בנוגע להחכרה של לוויין חלופי לא נראה עתיד באופק.

חלל תקשורת – גרף יומי
כל עוד החברה תסחר מתחת לרמה שצוינה לעיל אין מה להתקרב למניה אפילו לא כהרפתקה זמנית ונראה ששער 2000 שהוא השפל של העשור האחרון נראה קרוב מתמיד.