אייזק דבח, מנכל דלתא גליל<br>קרדיט: יח"צ
אייזק דבח, מנכל דלתא גליל קרדיט: יח"צ

תגובת אילנית שרף, מנהלת מחלקת מחקר ברוקראז’ בפסגות, פרסמה תגובה לדוחות דלתא לרבעון השני, ונותרת בהמלצת החזק למניה במחיר יעד של 116 שקל, גבוה ב-2.6% ממחיר השוק. להלן עיקרי ההמלצה:

 

ירידה במכירות וברווח התפעולי אפיינה גם את הרבעון הנוכחי. הפעם ההשפעה הדרמטית הגיעה מארה"ב לאחר מספר רבעונים שהירידה נבעה בעיקר מהשפעות שערי חליפין וחולשה באירופה.

 

חולשה בשוק האמריקאי וקיטון במכירות ללקוח עיקרי הובילה לירידה של כ- 11% במכירות תחום פעילות דלתא ארה"ב מ- 124 מ’ דולר ל- 109 מ’ דולר. הירידה החדה שנרשמה במכירות הקטינה את חלקה של חטיבה זו ל- 44% מהמכירות. הרווח התפעולי צנח ב- 47% מ- 9.5 מיליון דולר לכדי 5.1 מיליון דולר, הירידה החדה נבעה לדברי החברה בעיקר מירידה במכירות.

 

תחום פעילות גלובלי פלח שוק עליון נותר ללא שינוי על כ- 71.4 מ’ דולר. חל שיפור חד ברווח התפעולי מ- 5.6 מ’ דולר ל- 8.2 מ’ דולר, עלייה של 47% נוכח שיפור ברווחיות המפעלים ואיחוד תוצאות מפעל הגרביים בטורקיה.

 

שיסר – עלייה של כ- 12% במכירות ל- 39.2 מ’ דולר נבעה בעיקר כתוצאה מזיכיונות חדשים, לקוסט ומרקו-פולו אך גם מפתיחת חנויות. ברבעון השני נרשם הפסד תפעולי של כ- 0.8 מ’ דולר לעומת 1.6 מ’ דולר. צמצום ההפסד נבע בעיקר מהכנסות שערוך עסקאות מטבע לעומת השפעה שלילית של פיחות האירו ברבעון המקביל.

 

דלתא ישראל - גידול של 13% במכירות המגזר ל- 32.5 מ’ דולר, כתוצאה מהתרחבות רשת החנויות, גידול ב- SSS וגידול במכירות באינטרנט. הגידול במכירות לא בא לידי ביטוי באופן משמעותי ברווח התפעולי שגדל ל- 1.2 מ’ דולר לעומת 1.1 מ’ דולר במקביל.

 

תחזית דלתא לשנה הקרובה: החברה מעריכה כי תוצאותיה יהיו בטווח התחתון של התחזית שסיפקה החברה וזאת לנוכח החולשה בשוק האמריקאי גם ברבעון השלישי שצפויה להשפיע על חטיבת פעילות דלתא ארה"ב ופלח שוק עליון (ההערכה כמובן אינה לוקחת בחשבון את הרכישה האחרונה שביצעה החברה מאת VF).

 

התחזית של החברה: צמיחה של 1% - 3% במכירות החברה, בטווח שבין 1090 ל – 1,110 מיליון דולר במקביל לצמיחה של בין 3% ל- 8% ברווח התפעולי ובתזרים התפעולי, לרמה של 78-72 מיליון דולר ו- 99 עד 103 מיליון דולר בהתאמה. וצמיחה של 2% עד 7% ברווח הנקי (התחזית תלויה כמובן גם בהתנהלות שערי המטבעות בעולם ומבוססת על שער דולר שקל 3.8 ושער דולר אירו 1.12).

 

שורה תחתונה: על אף הפוטנציאל הקיים ברכישת החברה החדשה אנו כרגע מתקשים לתת את הדעת באופן מלא לגבי ההשפעות וההשלכות העתידיות בעיקר נוכח החולשה בשוק האמריקאי והשפעות ארוכות טווח הכרוכות בשינוי ממשי ותפסתי של תחום האופנה ואופן צריכת מותגים בתחום זה. מחיר המנייה בשוק נסחר סביב השווי הכלכלי שלנו ואנו לא רואים כרגע אפסייד משמעותי במחיר המנייה, נותרים כרגע על המלצת החזק.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש