"אנו ממליצים על מח"מ התיק ברמה של כ-4 שנים; ממשיכים להעדיף החזקת מח"מ ארוך יותר ברכיב השקלי מאשר בצמוד; מעדיפים להחזיק מח"מ היעד בצורה סינטטית; ממליצים על חשיפה נייטרלית באפיק המנייתי, תוך העדפת המניות בארה"ב ובאסיה; וממשיכים להמליץ להקטין סיכון באג"ח הקונצרניות בדירוגים נמוכים בישראל", כך אומרים היום במיטב דש בסקירה שבועית מאקרו ושווקים.
עיקרי הדברים של אלכס זבז’ינסקי, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות: "הצעדים המתוכננים ע"י הממשלה בתקציב החדש מעלים את הסיכון הפיננסי של ישראל. בתרחישים כלכליים שליליים, הרעה בפרמטרים הפיסקאליים העיקריים, עלולה להשפיע בצורה מהירה וחדה.
"בניכוי יצוא התרופות, חלה הרעה משמעותית ביצוא הסחורות מישראל בחודשים האחרונים. בצד היבוא, המצב בסה"כ ממשיך להיות טוב.
"הסנטימנט הצרכני בישראל הגיע בחודש יולי לשיא מאז תחילת הסקר בשנת 2011. הצרכנים מדווחים על שיפור משמעותי במצב הפיננסי שלהם. נתוני שוק העבודה בישראל ממשיכים לתמוך בהתרחבות הצריכה הפרטית.
"הפעילות באירופה נחלשה ברבעון השני, כאשר בחלק מהמדינות הגדולות נרשמה צמיחה אפסית. בחודש האחרון נרשמה הרעה בנתונים בסין, תוך ירידה בגידול באשראי. התפתחות זו עשויה להצביע על המשך ’נחיתה רכה’ במשק הסיני שחיונית על מנת להקטין את הסיכונים.
"הנתונים הכלכליים בארה"ב פעלו בעיקר להנמיך את הציפיות להעלאת הריבית. נמשכת הירידה בציפיות האינפלציה הגלומות בשוק האג"ח המקומי.· מרווחי האג"ח הקונצרניות בדירוגים הנמוכים בישראל נמוכים יותר מאשר באג"ח בעלות סיכון דומה בארה"ב", דברי מיטב דש.