אנליסט הסלולר של לאומי שוקי הון, גיל דטנר, מפרסם היום התייחסות קצרה בעקבות עסקת סלקום-אקספון: "סלקום הודיעה הבוקר על הסכם שיתוף רשתות עם אקס פון. התנאים נמצאים בגוף ההודעה, ולא ניכנס פה לפרטי ההסכם, אלא נתספק במה זה אומר עבור שוק הסלולר והמשקיעים בו.

 

"סלקום מביאה לשוק שחקן נוסף, ובכך היא נותנת לרגולטור את הלגיטימציה להראות לגולן את הדלת אל מחוץ לשוק, ועל הדרך גם מרוויחה כסף שמפצה אותה חלקית על אובדן הכנסות אירוח מגולן. האם זה אומר שכדאי דווקא עכשיו למשקיעים להיכנס לשוק בצורה אגרסיבית? לדעתנו לא.

 

"נכון, אם גולן תצא מהשוק, ונישאר עם ארבע שחקנים גדולים ואקס פון קטנה, הסביבה התחרותית כנראה תשתפר. עם זאת, עדיין נישאר עם חמישה שחקנים. מה יחליט הרגולטור? אי אפשר לדעת. ומה גולן תעשה אם משרד התקשורת לא יאשר לה את ההסכם עם הוט מובייל? גם אי אפשר לדעת. מה שאנחנו כן יודעים, זה שבטווח הקרוב השוק הולך לקראת תחרות עם שישה שחקנים.

 

"אי הוודאות בשוק הסלולר ממשיכה להיות גדולה מתמיד. לבסוף, השוק יצטרך ללכת לקונסולידציה ועליית מחירים, שכן במחירים של היום ההחזר על ההשקעה לא מצדיק את עצמו. מנגד, האפסייד במניות פרטנר וסלקום, שעומד היום על כ-20-30%, ומתבסס על עלייה ב-ARPU בשיעור של כ-10% בטווח הארוך, אינו מספיק בכדי לפצות על הסיכון שנובע מאי הוודאות", סיכמו בלאומי.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש