יוליוס בר כותב בסוף השבוע הראשון מאז ההצבעה המפתיעה במשאל יוני של ה- Brexit כי בעוד שקודם הוא הציג סט מעודכן של תחזיות כלכליות ועל התנהגות המטבעות, עכשיו זה הזמן להעיף מבט בעצבנות הפוליטית, שבו הוא מזהה כגורם סיכון המשמעותי בתרחיש הבסיסי שלו. כצפוי,התגובות הראשוניות של קובעי מדיניות לקחו את הכותרות. עם זאת, מידע מהותי על אם, איך ומתי תהליך ההפרדה תתקיים עדין אין.

 

 להלן סיכום קצר:
- ראש הממשלת בריטניה קמרון הודיע ​​שהוא יפרוש. תהליך מציאת יורש במפלגת השמרנים אמור להימשך עד ספטמבר 2016.

 


- הניתוק בין האיחוד האירופי, עדיף הפעלה מיידית של סעיף 50 של אמנת ליסבון, שהפעלתו הוא המימוש המעשי של ההתנתקות, קמרון, מייחל כי ראש הממשלה הבא יזום את ההפרדה, ובינתיים הוא נשאר.

 


- זה המצב וביתר שאת לאחר בוריס ג’ונסון, שרץ לנהל משא ומתן להפרדות מהשוק המשותף עוד לפני הפעלת סעיף 50, נסוג מן המרוץ כראש הממשלה הבא.

 


- באשר לתהליך ההפעלה של סעיף 50, הפרשנות שלנו של החוקה בבריטניה דורשת שפרלמנט יעביר החלטה, כי ראש הממשלה החדש לא יכול לפעול על דעת עצמו.

 


- את תפקידו של הפרלמנט לא ניתן להעריך באופן מלא עדיין. הנושא יגרום קרע בממשלה השמרנית, ואילו מפלגת הלייבור תקועה במשחק מי אשם.

 

בינתיים, ראש הבנק המרכזי של אנגליה (BOE) המושל קארני ציין אתמול בנאום כי הבנק המרכזי מניח שהוא יצטרך לפעול בהמשך השנה. בעוד אפשריות עידוד הכלכלה פתוחות יוליוס בר מאמין כי הוא לא יגיע והבנק לא יצטרך לפעול.

 

יש הרבה חדשות אבל מעט מידע שיציעים למשקיעים. לאחר תיקון התחזיות שלנו הוא לא מצפה לפעולת חירום מוקדמת על ידי הבנק המרכזי של אנגליה.

שבוע חלף מאז ההצבעה המפתיעה ’כן’ ל -23 במשאל יוני Brexit. בעוד שהצגנו סט מעודכן של תחזיות כלכליות ומטבע, זה זמן עכשיו כדי להעיף מבט העצבנות הפוליטית, שבו אנו זיהינו כגורם סיכון משמעותי התרחיש הבסיסי שלנו. כצפוי, Brexit והתגובות ראשוניות של קובעי מדיניות לקחו את הכותרות. עם זאת, מידע מהותי על אם, איך ומתי תהליך ההפרדה יתקיים כבר ריק. בא סיכום קצר:
- ראש הממשלה, (PM) קמרון הודיע ​​שהוא יפרוש, את התהליך של מציאת יורש במפלגת הטורים אמור להימשך עד ספטמבר 2016.
- הניתוק בין האיחוד האירופי, העדיף ליבוי מיידי של סעיף 50 של אמנת ליסבון, וקמרון, מייחל ראש הממשלה הבא ליזום את ההפרדה, נשאר.
- זהו וביתר שאת לאחר בוריס ג’ונסון, שרץ לנהל משא ומתן לפני מפעיל סעיף 50, אשר עם זאת האיחוד האירופי שוב לא רצה, נסוג מן המרוץ כראש הממשלה הבאה.
- באשר לתהליך מפעילה סעיף 50, הפרשנות שלנו של החוקה בבריטניה דורש הפרלמנט להעביר מנדט, ראש הממשלה החדש לא יכול לפעול על דעת עצמו.
- תפקידו של הפרלמנט לא ניתן להעריך באופן מלא עדיין. הנושא יגרום קרע בממשלה ברוב הטורים, ואילו מפלגת העבודה המאבדת תקועה במשחק אשם.

בינתיים, הבנק המרכזי של אנגליה (BOE) מושל קארני בנאום אתמול ציין כי הבנק המרכזי היה להניח שיש לפעול מאוחר יותר השנה. בעוד דלת הגירוי פתוחה כעת, אנו מאמינים כי גם יצטרכו לקבל את מיתון, אשר אינם מצפה עדיין, עבור הבנק המרכזי של אנגליה לפעול.

יש הרבה חדשות אבל מעט מידע שיציעו למשקיעים. לאחר תיקון התחזיות שלנו - GBP דובי מחה-אאוט צמיחת H2, אינפלציה גבוהה יותר - מוקדם יותר השבוע, אנחנו לא מצפים לפעולת חירום מוקדמת על ידי הבנק המרכזי של אנגליה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש