"בשורה התחתונה, עוד לפני תוצאות משאל העם בבריטניה לא ציפינו לשינוי במדיניות בנק ישראל וכעת מסתמן כי הסטטוס קוו יימשך לפרק זמן ארוך יותר והריבית תיוותר על כנה עוד חודשים רבים". כך עולה מתגובתו של גיא יהודה, כלכלן בכיר במערך המחקר והאסטרטגיה בפסגות, להודעת הריבית של בנק ישראל.
יהודה מזכיר כי "לתוצאות משאל העם שנערך בבריטניה ביום חמישי האחרון השפעה מהותית על מדיניות הבנקים המרכזיים בעולם בכלל וכתוצאה מכך גם על מדיניות בנק ישראל. הסבירות שנראה באירופה ויפן הרחבה של המדיניות המוניטרית בעתיד הקרוב גדלה ואין כרגע מה לדבר על העלאת ריבית בארה"ב.
"השפעות ה-Brexit ואי הוודאות הפוליטית הינם תהליכים שצפויים להימשך זמן רב ולכן גם אם ריבית הפד תעלה מתישהו, המתווה צפוי להיות מתון מהערכות המוקדמות. כל עוד הריבית בארה"ב אינה עולה מספר פעמים ובהיעדרם של לחצים אינפלציוניים, העלאת ריבית בישראל התרחקה ובאופן משמעותי.
"מצד שני, תידרש הרעה משמעותית ומתמשכת בפעילות הכלכלית על מנת שהתנאים יבשילו להרחבת המדיניות מבחינת בנק ישראל, כרגע אנחנו עוד רחוקים למרות הטלטלה הנוכחית בשווקים", הוסיף.