המסחר בוול סטריט עבר היום למגמה מעורבת עם נטייה ליציבות בעקבות דברי ילן, ולאחר שאמש ננעל המסחר בניו-יורק בעליות קלות. גם המסחר בבורסות אירופה נסגר היום בעליות שערים, לאחר שהמסחר בבורסות אסיה ננעל במגמה מעורבת עם נטייה לעליות. המשקיעים ממתינים בדריכות לקראת משאל העם שייערך מחר בבריטניה ויכריע האם הממלכה תישאר באיחוד האירופי.
מדד ה-S&P עולה ב-0.04% ל-2,089.82. מדד הנאסדק יורד קלות ב-0.02% ל-4,842.92 והדאו עולה ב-0.12% ל-17,809.36.
כאמור, השינוי מגמת המסחר מיוחס לאמירה של ילן, ביום השני לעדותה בקונגרס כי זה לא תפקידו של הפדרל ריזרב לדאוג לעליות בשווקים הפיננסים.
עוד בזירת המאקרו האמריקאית, היום התפרסם דוח מלאי הנפט השבועי שהצביע על ירידה של 917 אלף חביות, בעוד האנליסטים צפו לירידה של 1.3 מיליון חביות, לאחר שבשבוע שעבר נרשמה ירידה של 900 אלף חביות. הנפט מגיב בירידות של למעלה מאחוז וחצי.
מניית סולאר-סיטי ׁ(סימול: SCTY) צפויה לרכז היום עניין לאחר שזינקה אתמול במסחר המאוחר בכ-15%, לאחר שאלון מאסק, אחד ממייסדי החברה, הציע למזג אותה עם החברה השנייה שבבעלותו, טסלה, תמורת סכום של 2.8 מיליארד דולר בעסקת מניות בלבד.
מניית אדובי נסחרת בירידות שערים לאחר שבדוח הכספי שפרסמה החברה אמש היא דיווחה על תחזית נמוכה מהצפוי לרבעון הקרוב.