גנט ילן, לשעבר יור הפדרל ריזרב<br>
גנט ילן, לשעבר יור הפדרל ריזרב

יו"ר הפדרל ריזרב ג’נט ילן אמרה היום כי נצחון של "המחנה תומך העזיבה" בהצבעת ה-Brexit הקרובה יהווה סיכון משמעותי לכלכלת ארה"ב וליציבות בשוק הפיננסי העולמי.

 

"הצבעה בריטית ליציאה מהאיחוד האירופי עלולה להיות בעלת השלכות כלכליות משמעותיות", אמרה ילן בעדות מוכנה מראש מול ועדת הבנקאות של הסנאט.

 

לדבריה, המשקיעים ברחבי העולם מתוחים ו"הרעב לסיכון עשוי להשתנות בפתאומיות" בהתחשב בסביבה הגלובלית הנוכחית של "צמיחה איטית, אינפלציה נמוכה ומדיניות מוניטרית מאוד מרחיבה כבר עתה" במדינות רבות, הוסיפה יו"ר הפד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    כלכלנים שהופכים לטוקבקיסטים

    ג'נט ילן היא כלכלנים רצינית, אבל המשפט הזה שייך אולי לאחרון הטוקבקיסטים. הרי אין שום משמעות כלכלית אמיתי ליציאה של בריטניה מגוש היורו. בריטניה מייבאת מאירופה יותר ממה שהיא מוכרת לשם וברור לחלוטין ששני הצדדים יגיעו להסכם סחר חדש אם בריטניה תצא. עצוב שנגידת הפד מצטרפת לקהיליית המפחידים ופשוט עושה צחוק מעצמה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • רועי77
    • 21/06/2016 18:33